У Сокоцу је вечерас одржана представа „Смех, само смех“, славног српског глумца Ивана Бекјарева. Занимљива представа, састављена од текстова српских и свјетских књижевника, новинара и хумориста, одушевила је присутне.

Глумац Иван Бекјарев, открио је да ову представу изводи од своје шеснаесте године, када је уједно и осмишљена.

– Овај програм никада није одигран исто, а извођен је небројено пута, како на нашим просторима, тако и широм свијета. Настојим да сваки пут убацим нешто ново. Овдје није ријеч о монодрами, јер садржи око четрдесет монодрама. Све су кратке, али је свака за себе посебна цјелина, тако да се нађе за свакога по нешто – додао је он.

Прослављени глумац каже да је ова представа у посљедње вријеме веома тражена.

– То значи да су наши фондови за културу веома лоши, јер може да се плати само један глумац. Колико год се радујем што имам много посла, толико ми је жао што однос према култури није добар – истакао је он.

Представа почиње озбиљним монологом Шекспира, а наставља са поезијом и завршава са много хумора, што је и најважније, јер како каже Бекјарев, данас нам свима недостаје смијеха.

Организатор представе је Установа за културу „Перо Косорић“, суорганизатор „Здрав живот“ Београд, а спонзор ЈП „Шуме РС“.