Фото: Соколац-срце Романије

Соколачко Шумско газдинство /ШГ/ „Романија“ уложило је од почетка године до сада више од 381.270 КМ за поправку и реконструкцију шумских путева на подручју на коме газдује, а у просталих 20 дана биће издвојено још око 40.000 КМ.

Технички директор овог газдинства Страхиња Башевић рекао је Срни да је до сада урађено 40 одсто од укупно планираних радова на поправци шумских путева, које су ове године додатно оштетиле обилне кише и бујичне воде, због конфигурације терена.

„За реконструкцију и асфалтирање три путна правца до сада је уложено око 321.270 КМ, а за поправку шумских путева више од 60.000 КМ“, каже Башевић.

Он је нагласио да је само за поправку шумских путева за ову годину предвиђена 101.000 КМ са ПДВ-ом.

Према његовим ријечима, на поправци преосталог дијела шумских путева, радиће се и у наредних 20 дана.

Башевић је изјавио да су у овој сезони реконструисана и асфалтирана три локална путна правца на подручју којим газдује соколачко Шумско газдинство.

„Асфалтиран је правац Појишта-Куштравица на подручју Жљебова, дужине један километар, дионица Палеж-Добривоје, дужине 709 метара, на подручју Кнежине и пут Плочник-Шушњара на подручују Соколовића, дужине 760 метара, а за то је уложено више од 321.270 КМ“, навео је он.

Башевић каже да се ради по приоритету према производним потребама газдинства и потребама мјесног становништва на подручјима кроз која воде шумски путеви.

Он је навео да су до сада поправљени локални шумски путеви на подручју радних јединица овог газдинства, Студена Гора, Палеж, Каљина и Жљебови.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име