Састанак Мјесног одбора Брезијак отворио је предсједник актива младих Српске демократске странке, предсједник мјесног одбора СДС-а и одборник у Скупштини општине Соколац Вук Јоловић, који је као неко ко живи у Брезијаку заједно са активистима организовао састанак и који је и те како упознат са проблемима који муче људе у овом насељу.

Потом је ријеч узео начелник општине Соколац, Милован Бјелица, кандидат за народног посланика у Народној скупштини Републике Српске из изборне јединице 8. Поздравио је присутне функционере, чланове и симпатизере странке.

“Са нама је вечерас овдје предсједник изборног штаба СДС-а за општину Соколац ваш комшија Дејан Елез. присутни су и замјеник градоначелника Источног Сарајева Данко Вучетић, као и бивши градноначелник Ненад Самарџија, који су дошли да подрже мене и ове наше даме које су на листи за предстојеће Опште изборе.”

Потом је подсјетио на историјске моменте током оснивања Републике Српске, а који су се дешавали у овом насељу општине Соколац. Нагласивши да је у Брезијаку постројена прва војска, односно 216 брдска бригада, која је ембрион Војске Републике Српске. Осврнуо се на учињено у општини Соколац, као и у самом насељу Брезијак.

Након господина Бјелице, присутне је поздравила Младенка Пандуревић такође кандидат за Народну скуптштину Републике Српске, нагласивши да је срећна што је на скупу присутно доста жена, младих жена, мајки и трудница, те да су управо оне у фокусу њене политичке борбе.

“Овдје смо да вас позовемо да нам се придружите, да дате допринос својим идејама и плановима, како би за све нас живот учинили бољим и квалитетнијим.”

Након кандидата за Народну скупштину Републике Српске, становницима Брезијака обратила се Ана Маловић која се налази на листи Српске демократске странке за Парламентарну скупштину БиХ из изборне јединице 3.

Она је поздрављајући присутне изразила задовољство што је добила прилику да буде кандидат на листи СДС-а заједно са искусним и успјешним људима. Да као најмлађи кадидат за Парламентарну скупштину БиХ жели да буде глас младих и у кампањи али и након избора. Захвалила се људима који су издвојили вријеме да дођу, да разговарају о свему што их мучи и што им је на срцу, како би били корак ближе ка рјешењу неких од проблема.

“Хвала вам на времену које сте извојили, посебно сада када има доста послова, кад већина вас пече ракију, прави џем или ајвар. Ви сте дошли јер желите промјене, желите више поштовања, бољи живот за вас и ваше породице. Потребно вам је игралиште за дјецу, тротоар да она буду безбједна. Наравно јасно вам је да је новац за све то на неким другим мјестима, да се сви ти како се сада каже “пројекти” одобравају на вишим нивоима власти. То раде људи који не знају за наше проблеме овдје, који не знају животне проблеме становника овог краја. Е зато сам ту, да би захваљујући вашем гласу ја била глас свих нас тамо гдје ти пројекти морају бити одобрени”– поручила је Ана.

Потпредсједник СДС-а Милован Бјелица рекао је да је одобрено 600 хиљада  КМ грант средстава за канализациону мрежу, односно два цијевовода из Брезијака и Подроманије који ће бити спојени у Решетници гдје ће се градити филтери за пречишћавање отпадних вода.

“Путеви у насељу Брезијак биће асфалтирани у складу са нормама, стандардима и поштујући тендерску процедуру. Никакве приче о томе да ја нисам дао дозволе за радове, да нисам дао потпис за средства која су одобрена, нису истините, то су само предизборни трикови и лажна обећања појединаца” – нагласио је Бјелица.

Кроз дружење и позитивну енергију кандидата на предстојећим изобрима, те радом активиста и чланова СДС-а, састанак у Брезијаку протекао је у позитивној стмосфери, атмосфери саборности, разговора и договора. Јасно и гласно је поручено да су промјене неминовност, да се више не може чекати и да се Српска мора вратити народу.