На мјесним одборима Српске демократске странке у Барама и Кнежини, представљене су активности и рад странке током кампање за предстојеће Опште изборе. Кандидати и активисти позвали су чланове и симпатизере, да своју подршку искажу 7. октобра, али и да својим комшијама који годинама нису излазили на изборе или онима који су изгубили наду у промјене, пробуде вјеру прије свега у сопствену важност, а потом и у људе који мисле добро друштву и који желе да живот буде бољи и квалитетнији, мање оптерећен тензијама и сукобљавањем, а много више испуњен радом, сарадњом, договором и оптимизмом.

Састанак у Барама у просторијама школе, отворио је предсједник овог мјесног одбора СДС-а Радомир Парлић. Присутним грађанима су се обратили кандидати за Народну скупштину Српске Милован Бјелица и Младенка Пандуревић.

У кући Славка Јефтића у Кнежини, објекту који је већ сада омиљено излетиште за многе Сокочане и сјајан туристички потенцијал Кнежине и Сокоца, Мјесни одбор СДС-а Кнежина дао је пуну подршку кандидатима СДС-а и Савеза за побједу на предстојећим Опшим изборима.

Огњен Аничић предсједник овог Мјесног одбора отворио је састанак, захвалио се домаћинима и поздравио кандидате за Народну скупштину Републике Српске из изборне јединице 8.

Младенка Пандуревић говорила је као и на претходним одборима о насушној потреби за правном државом, државом у којој ће се закони поштовати, а не само формално доносити. Подсјетила је на понашање владајуће структуре која својом бахатошћу вријеђа интелигенцију, омаловажава и понижава људе.

Ана Маловић кандидат Српске демократске странке из изборне јединице 3 за Парламентарну скупштину БиХ, није присуствовала састанцима због обавеза у Хан Пијеску.

Милован Бјелица потпредсједник Српске демократске странке, а на овим изборима кандидат за посланика у Народној скупштини Републике Српске из изборне јединице 8, на почетку је говорио о самој партији, настанку, раду и борбама кроз које је прошла током протекле три деценије. Наглашавајући да су лажи о издаји и издајницима смислили они који тај терет никада нису подносили.

“Они који лажним патриотизмом и тензијама одржавају себе на власти скривајући се иза Републике Српске, мене и вас називају издајницима. Они који симболе Републике Српске сматрају играријом. Заставу коју смо сачували, неокаљану они све чешће украшавају неким амблемом, наивно и отужно склепаним, пошто грб за све ове године нису успјели ни да врате ни да учине прихватљиим за судове који га оспоравају. Патриотизма се сјете само пред изборе, тада дижу тензије и стварају подјеле поигравајући се емоцијама и надама људи”- рекао је Бјелица.

Током дискусије, било је ријечи о путној инфраструктури, поправљању путева, који су посебно након ове кишне године поприлично оштећени. У Кнежини је било говора о проблему водовода и канализације у Батову. Бјелица је изразио увјеравања у свеобухватно рјешавање проблема водоснабдијевања и канализације на територији општине, за које већ постоје бројни пројекти у сарадњи са међународним организацијама и институцијама, са којима се планира и ради и на колекторима за пречишћавање отпадних вода, као и на уређењу изоришта Биоштице и филтерима за пречишћавања муља, да би квалитетна вода сачувала своју чистоћу током кишног и периода топљења снијега.

У Барама се поред сређивања макадамских путева и градње нових, чуо приједлог да се асфалтира пут између Бара и Мокрог. Предложено је, а начелник Милован Бјелица је прхватио идеју, да се овај приједлог изнесе пред скупштину града и да се заједно са општином Пале ово питање стави на дневни ред и покушају пронаћи средства за реализацију.

Разговор са кандидатима на предстојећим изборима грађанима је вратио оптимизам и наду у промјене. Поруке разумијевања и повјерења упућене су јасно и гласно. Подршка Савезу за побједу, а посебно кандидатима Српске демократске странке Миловану Бјелици, Ани Маловић и Младенки Пандуревић једногласно је изражена у овим мјесним заједницама.