Мјесни одбор Центар, општинског одбора Српске демократске странке Соколац дао је пуну подршку кандидатима СДС-а и Савеза за Побједу на предстојећим изборима. Састанку у просторијама Високе школе за услужни бизнис пристуствовали су сви кандидати СДС-а из Сокоца, Милован Бјелица, Младенка Пандуревић и Ана Маловић.

Прдсједник општинског одбора Српске демократске странке и кандидат за Народну скупштину Републике Српске Милован Бјелица суграђане је подсјетио на значајне пројекте који су завршени, али и на оне који су у току попут водовода за Ђедовце и остала села на граници са општином Рогатица.

Са задовољством је информисао присутне о најављеној посјети замјеникa регионалног представника Организације за храну и пољопривреду Уједињених нација (UN FAO) госпође Јурико Шођи (Yuriko Shoji) која ће заједно са својим сарадницима посјетити Општину Соколац и Центар за унапређење пољопривреде.

“Центар за унапређење пољопривреде Соколац биће центар шире регије, гдје ће се кроз интегрисање различитих ресурса допринијети унапређењу пољопривреде и осигурати одрживи приходи становништву брдско-планинских подручја. Укупна средства за спровођење Оквира рограмирања до 2021. године за БиХ, износе око шест милиона америчких долара. Захваљујући напорима свих нас, а посебно господина Шаровића који је дао огроман допринос да дође до потписивања овог споразума” – рекао је Бјелица.

Младенка Пандуревић директор Развојне агенције Источног Сарајева на предстојећим изборима кандидат је СДС-а за Народну Скупштину Републике Српске. Сматра да ће као народни посланик моћи да учини много више за свој крај и народ који јој указује повјерење.

“Ситан, свакодноевни рад на свим пољима и свуда гдје се налазимо, једини је пут ка бољој будућности за све нас, а посебно за генерације које долазе. Преко пројекта Развојне агенције Источног Сарајева, успјели смо да Основној школи Соколац обезбједимо два робота како би наше најмлађе школарце заинтересовали за дигитално доба и модерне технологије. Такође, организоваћемо посјету Њемачкој, за три ученика и једног наставника, да би кроз рад и упознавање са дјецом и наставницима тамо, увидјели како да побољшају своју наставу, те да боље развијају своје афинитете” поручила је Пандуревић.

Кандидат Српске демократске странке за Парламентарну скупштину БиХ из изборне јединице 3 Ана Маловић, обратила се присутнима подсјетивши их на стање у друштву и на све оно што преживљавамо свих ових година, посебно када је ријеч о урушавању правне државе пред нашим очима.

“Урушавају се сви системи, пред нашим очима нестаје радно способно становништво, људи уче стране језике, највише њемачки и одлазе. Републику Српску је напустио 21 љекар и 172 медицинских техничара и то само у протеклих годину и по дана. Пошто сам ја правник, посебно сам свјесна проблема у функционисању правне државе, тужилаштава која не раде свој посао, судија које прате бројне афере. Потребна нам је много досљееднија примјена постојећих закона у области крвичног права” – нагласила је Маловић.

Присутни грађани су постављали питања и информисали се о начиниима како да се спријече крађе гласова, како да се спријечи да појединци продају своје мандате, те о могућим коалицијама након избора.

Милован Бјелица је одговоио да ће се посебно радити на контроли бројања гласова, а да се нада да неће бити “папака” као некада раније, те да је о коалицијама могуће говорити тек након избора, када се Српска врати народу.