Велики број чланова Главног одбора /ГО/ СДС-а, посебно са подручја Добоја, Бијељине, Источног Сарајева, Теслића и Зворника, на сједници у Бањалуци био је за сарадњу са свим политичким партијама, укључујући и СНСД, изјавио је члан ГО СДС-а Милован Бјелица.

Бјелица је рекао да СДС до сада није добио званичну понуду ни од једне политичке партије.

Вјероватно се чекају коначни резултати избора и очекујем да ће позиви услиједити у наредном периоду”, додао је Бјелица.

Он је подсјетио да су на јучерашњој сједници ГО донесени закључци о којима се није гласало, нити су у потпуности усаглашени на Предсједништву странке, већ су само саопштени ГО, али да ниједан члан није био против.

“Према овим закључцима, потребно је припремити анализу изборних резултата, организовати унутарстраначке изборе, Предсједништво странке треба да припреми платформу за даље дјеловање и да се оставља могућност за разговор са свим политичким партијама послије објављивања званичних резултата”, подсјетио је Бјелица.

Он је поновио свој став да је потребан разговор са свима, па и са СНСД-ом као најјачом политичком партијом, ако дође званичан позив за разговор.

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица рекао је јуче да ГО СДС-а није разговарао о евентуалној коалицији са СНСД-ом, јер није добио никакву понуду за преговоре о формирању власти.