Око 60 малишана предшколског и школског узраста са Сокоца вечерас је одгледало дјечију представу “Сунђер Боб постаје херој” у извођењу глумаца позориштанца “Маслачак” из Бијељине.

Представа је одиграна у просторијама Високе школе за услужни бизнис на Сокоцу, у организацији соколачке Установе за културу “Перо Косорић”.

Директор ове установе Ирена Шућур рекла је Срни да је ово још једна у низу представа у извођењу “Маслачка” и да свака од њих шаље позитивину и едукатувну поруку дјеци, која се већ трећу годину окупљају у све већем броју приликом гостовања овог позоришта.

Он је навела да је главни лик представе Сунђер Боб који проналази појас једног од омиљених ликова из цртаних филмова за дјецу – “Спајдермена” и покушава постати такав херој.

“Све те забавне ситуације кроз које пролази Сунђер Боб на путу испуњења своје највеће жеље, привукле су дјечију пажњу, тако да су учестовали у представи навијањем и за Сунђер Боба и Спајдермена, који се појављује као спасилац и проглашава га суперхеројем”, навела је Шућурова.

Она је додала да се малишани сваки пут радују доласку глумаца позоришта “Маслачак” и да је права штета што Соколац нема кино салу или одговарајућу просторију у којој би се могле одигравати овакве представе за дјецу, али и одрасле.