У Специјалној болници за психијатрију на Сокоцу 76 пацијената је смјештено у опремљени објекат у чије реновирање је уложено око 130.000 КМ.

Директор ове Јавне здравствене установе Биљана Реновица Цвијетић рекла је Срни да је објекат реновиран током 2017. и 2018. године кредитним средствима Павловић банке, након што су „судски“ пацијенти прешли у Завод за форензичку психијатрију на Сокоцу.

Према њеним ријечима, у реновирани објекат јуче је прешло 35 пацијената мушког акутног и 41 пацијент мушког рехабилитационог одјељења.

Она је навела да је реновирани објекат опремљен новом медицинском и пратећом опремом, чиме су створени много бољи услови за пацијенте и рад медицинског особља.

„Нову опрему за рад и функционисање одјељења донирали су Ротари клуб из Аустрије и Црвени крст Њемачке“, каже Цвијетићева.

Она је нагласила да у овој установи планирају створити боље услове за рад и боравак пацијента у још једном од објеката у кругу Специјалне психијатријске болнице на Сокоцу.

Психијатријска болница на Сокоцу почела је са радом 1958. године као установа за збрињавање хронично душевно обољелих лица.

Капацитет ове здравствене установе је 200 кревета. На пет одјељења ове установе лијечи се око 100 пацијента из свих крајева БиХ.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име