Почели смо да прикупљамо потписе за одржавање ванредне изборне Скупштине Српске демократске странке, поручује потпредсједник партије Милован Бјелица.

Како тврди постоји потребна трећина, ако не и већина, која је за пријевремене изборе у странци, преноси АТВ.

Лидер странке, Вукота Говедарица, не жели да поднесе оставку и преузме одговорност за, како каже Бјелица, катастрофалне изборне резултате. По њему је катастрофално и то што се у СДС-у тргује и лобира за подршку Говедарици, а за послушност се нуде позиције.

– Сада се покушава и лобирати од стране руководства СДС и генералног секретара код појединих посланика и чланова ГО, да ће онај бити предсједник Клуба посланика, да ће овај бити замјеник, да ће онај члан ГО или потпредсједник странке, ако искаже лојалност, добити позицију у Вијећу народа, да ће онај ако буде послушан добити позицију у Дому народа, ја не знам, ако се овако настави, који ће то посланици изгласати те људе – каже Бјелица.

СДС из Бијељине тражи одговорност и оставке, али и ванредне унутарстраначке изборе.

Градски одбор СДС Бијељина тражи да цјелокупно руководство СДС, са предсједником СДС на челу, као и генералним секретаром, преузме одговорност и поднесе оставку. У складу с тим, Градски одбор Бијељина тражи да се у што скорије вријеме закажу ванредни унутарстраначки избори како би Српска демократска странка отклонила све недоумице о својој политици у наредном периоду – саопштено је бијељинског СДС-а.

За ванредне изборе су и Добојлије, које су забиљежиле најбоље изборне резултате у СДС-у, као и теслићки општински одбор. Ако за то буде већине, све гласније се говори да би Милован Бјелица могао да буде главни кандидат за новог предсједника СДС-а.