Према плану и програму, у складу са законском регулативом, у Сокоцу је 15. октобра, уредно почела нова 2018/2019. гријна сезона. Јавно комунално предузеће Соколац у нову сезону ушло је спремније него претходне, обезбиједивши довољну количину енергената. Није занемарљив допринос поменутог предузећа на уређењу зелених површина и града.

Директор ЈКП „Соколац“ Дејан Томић рекао је да су током љета завршене санације кварова, који су уочени на крају прошле сезоне.

– Већ на прољеће кренули смо са припремама и санацијом, чиме смо озбиљније ушли у нову гријну сезону. У првим данима мјесеца октобра, имали смо одређене захвате унутар постројења, односно извршили смо хемијско чишћење ради ослобађања велике количине каменца у цијевима, и то је редовна годишња активност. Извршили смо провјеру котла, да не би дошло до евентуалног пуцања. Такође, имали смо поправку на вентилационом колу и сигурносним вентилима – казао је Томић, и додао, да је почетком мјесеца извршена хладна проба.

– Тренутно смо задовољни стањем мреже, али морамо узети у обзир да је постројење прилично дотрајало. Основни енергенти које користимо у топлани су пилански и дрвни отпад, сјечка и пиљевина. Располажемо великом количином енергената, захваљујући ШГ „Романија“ и дрвопрерађивачима, који су на вријеме извршили испоруку – истичу у ЈКП „Соколац“.

Поред дистрибуције топлотне енергије, дјелатности овог предузећа су: одвоз смећа, чишћење и уређење града, те одржавање и продаја гробних мјеста.

– Током љетњег периода редовно смо одржавали зелене површине, а потрудили смо се да уредимо дјечије игралиште у улици Радомира Нешковића, које је било у веома лошем стању. На Равној Романији, у кругу манастира Соколица, имали смо активности око постављања помоћних објеката, а извршили смо и поправку Споменика солунским добровољцима у улици Цара Лазара. Уз подршку општине, стигли смо до завршетка радова на мртвачници у градском гробљу, а једна од редовних активности је и обезбјеђење гробних мјеста. У сарадњи са начелником општине Милованом Бјелицом и Спортским друштвом, започели смо реконструкцију стадиона „Бара“, у оквиру припрема за предстојеће МОСИ 2019. године – подсјетио је Томић.

Руководство ЈКП „Соколац“ дало је финансијску подршку у реконструкцији стадиона, ставило на располагање радну снагу; и сам директор учествовао је у извођењу радова, што је становништво града препознало и похвалило. Ипак, већ годинама уназад сусрећу се са великим проблемом, а то је мали проценат наплате услуга.

– Шест година се носимо са потраживањем дуга. Тренутно, потраживања за услуге испоруке топлотне енергије износе 367.552 марке, а за одвоз комуналног отпада 157.940 КМ – открио је директор у ЈКП „Соколац“ истичући да, и поред тога, предузеће позитивно послује.

Он је апеловао на кориснике услуга да измире своје обавезе, како би предузеће могло наставити да уредно обавља своје послове, и поручио да цијене услуга остају исте као прошле године.

Јавно комунално предузеће „Соколац“ основано је скупштинском одлуком 2013. године.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име