У просторијама Центра за социјални рад у Сокоцу данас су се окупили најмлађи корисници како би преузели новогодишње пакетиће, које је Центар обезбиједио захваљујући помоћи начелника општине Соколац Милована Бјелице.

Према ријечима директора Сњежане Башевић пакетићи су намјењени дјеци из социјално угрожених породица, дјеци из вишечланих породица, дјеци са сметњама у развоју и дјеци која су стављена под старатељство. Када је ријеч о раду Центра, Башевић је истакла да су задовољни оствареним у 2018. години.

– Наша установа је и технички и кадровски адекватно опремљена. Имамо кадрове свих профила које раније нисмо имали, а по Закону о социјалној заштити дужни смо да их имамо. Задовољни смо проведеним активностима, посебно када је ријеч о пројекту „Социјализација дјеце“. Наших корисника има много, по различитим основама као што су породично-правна заштита, старатељство, дјечија и социјална заштита и друге. Преко три стотине корисника користи услуге социјалне заштите,а број корисника осталих услуга је далеко већи, истакла је Башевић.

У изјави за „Инфо центар“ Башевић је истакла да их и у наредној години очекује обиман посао, с обзиром на велики број корисника.

У нашој установи постоји кадар који успјешно може да одговори свим потребама и изазовима. На услузи су правник, психолог, педагог, дефектолог, социјални радници и остали службеници, казала је Башевић.

Центар за социјални рад Соколац пружа помоћ у рјешавању проблема грађана из области социјалне заштите, остваривања улоге органа старатељства, превентивних дјелатности као и праћења и проучавања социјалних проблема.

3 КОМЕНТАРА

  1. Visak radnika je evidentan,sve ukupno oko 1oo,tih 100 vuče godišnje oko 1500000km,sta je tih 100 u odnosu na 1850 osoba na birou,tih 100 ništa i nerade ali smo svi taoci tih istih 100 maminih i tatinih sinova i kćeri,e sada tih milion i po km da se uloži u druge stvari zaposlilo bi se 300 radnika.ostali koji i rade u opštini i oko opštine imali bi ovjerene knjižice i sve ostalo redovno itd.da nepričamo o trotuarima,kanalizaciji,asfaltu,kino sali itd.SRETNA NOVA 2019 g.svima.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име