Атлетичари соколачког “Гласинца” освојили су шест медаља на Појединачном првенству БиХ у дворани за категорије млађи јуниори, јуниори и сениори, а Михајло Мемедовић из овог клуба проглашен је за најуспјешинијег млађег јуниора на такмичењу.

Тренер “Гласинца” Горан Цвијетић рекао је Срни да је Мемедовић освојио четири медаље на овом дворанском првенству које је одржано протеклог викенда у Зеници.

“Мемедовић је освојио двије златне медаље – у дисциплини 60 метара препоне са резултатом 9,22 секунди и за троскок резултатом 12,59 метара. Освојио је и сребрну медаљу у скоку удаљ са резултатом 6,08 метара и бронзу у трци на 60 метара са резултатом од 7,56 секунди”, навео је Цвијетић.

Цвијетић је истакао да је селектор атлетске репрезентације БиХ, због добрих резултата остварених на овом такмичењу, Мемедовића уврстио на списак дјечака /млађих јуниора/ који ће учествовати на љетњем Европском омладинском фестивалу младих /ЕЈОФ/.

Он је навео да је на првенству у Зеници и члан “Гласинца” Александар Лучић освојио бронзану медаљу у троскоку у сеонирској конкуренцији, а Тијана Зекић у скоку удаљ у јуниорској конкуренцији.

Цвијетић је истакао да би соколачки атлетичари донијели још толико медаља да су на овом такмичењу учествовале репрезентативке Младена Петрушић, Ања Чолаковић и Сара Лучић.

Он је подсјетио да је прошлог викенда млада соколачка атлетичарка Сара Лучић на Појединачном првенству Србије у Београду скочила увис 175 центиметара и тиме испунила норму за учешће на Првенству Балкана у дворани у недјељу, 10. фебруара, у Истанбулу.

Цвијетић је навео да су се у Зеници на Појединачном првенству атлетичари такмичили у четири дисциплине – скоку удаљ, троскоку, трци на 60 метара и 60 метара препоне.