Лицемјерно је од Драгана Ћузулана да предсједника Србије вријеђа и назива лажовом и манипулатором, јер су му његове посјете, али и милиони које је Србија уложила у општине и градове у Републици Српској раније итекако одговарали, поручују бивше страначке колеге потпредсједника СДС-а.

Лидер Уједињене Српске, Ненад Стевандић подсјећа на, како каже, вапаје тадашњег врха СДС-а, који је покушавао на све начине да угости Александра Вучића. СДС су, тврди Стевандић, својим радикалним иступима уништили људи попут Драгана Ћузулана. Остало је, каже, само да се посвађају сами са собом, јер су односе са свима осталима одавно упропастили.

„То је једно мало друштванце које је уништило СДС, које се завадило са црквом, са већином озбиљних људи у Републици Српској, са политичким партијама, уништило властиту патрију, завадили се са патријархом. На крају им је остало да се посвађају са Александром Вучићем, кога су до прије неколико година на кољенима молили да их не заобиђе кад долази у Сарајево“, каже Ненад Стевандић, предсједник Уједињене Српске.

Слично мисли и Борис Јеринић, који је недавно напустио СДС. Срамота је, поручује, то што Ћузулан уопште коментарише Вучића који је, каже, за разлику од њега појам успјешног политичара.

„Могу да кажем да је поражавајућа таква изјава да један политички лузер који је прије два мјесеца катастрофално изгубио на изборима у Херцеговини, да он даје осуде о човјеку који води Србију, који представља вољу грађана Републике Србије и политичку партију коју води која је постигла најбољи изборни резултат у историји Србије“, каже Јеринић.

Ни поједине актуелне Ћузуланове страначке колеге не виде ништа добро у његовом вријеђању Александра Вучића. За Милована Бјелицу, који му је у писму опширно одговорио, понашање потпредсједника СДС-а је, у најмању руку, скандалозно. Његове ставове назива диктаторским.

„То што свако има свој став је у реду, у реду је што га износи јавно, али што тиме прави проблем СДС-у, што отежава потенцијалну сарадњу са властима у Србији, што је позиција на којој је, а то је потпредсједник странке, то онда има другу димензију, ту би свако код себе требао одстранити искључивост и острашћеност“, рекао је Милован Бјелица, потпредсједник СДС.

Да је потпредсједник СДС-а драстично промијенио мишљење, показује и сусрет из 2013. године. Тада је, испред просторија странке у Бањалуци, Ћузулан лично дочекао и поздравио Александра Вучића, који је на састанак са тадашњим руководством СДС-а дошао на њихов позив. СДС мора да нађе начин да ријеши унутрашње проблеме, јер су увреде Драгана Ћузулана на рачун предсједника Србије изузетно опасне и немају везе са ставовима Републике Српске, поручују из СНСД-а.

Додатну тежину Ћузулановим ријечима даје и титула потпредсједника СДС-а коју носи, кажу СНСД-овци, који се јавно ограђјују од његових ставова.

„Ми осуђујемо једну такву изјаву господина Ћузулана, и морамо да кажемо да Република Српска нема ништа са таквим ставовима. Ми подржавамо сарадњу између Републике Србије и Републике Српске, и она је потребна и Србији и Републици Српској за све изазове који су пред нама“, рекао је Радован Ковачевић, портпарол СДС-а.

Из СДС-а није стигла званична реакција на изјаву њиховог потпредсједника. Ћузулан је на предизборном скупу у Требињу, Вучића назвао манипулатором и лажовом, а његову власт у Србији окорактерисао је као режим. Многи се питају шта је разлог посљедњег иступа потпредсједника СДС-а, а има оних који вјерују да је за то заслужан утицај Запада. Ћузулан је више пута био говорник и учесник на семинарима Фондације Конрад Аденауер из Њемачке. Случајно или не, активно говори њемачки језик.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име