У основним школама на подручју Полицијске управе Источно Сарајево данас су, у оквиру обиљежавања Међународног дана безбједног интернета, одржана предавања о безбједном кориштењу интернета. Прилику да се упознају са опасностима које вребају на интернету имали су и ученици Основне школе Соколац.

Према ријечима Павла Боровчанина, замјеника командира Полицијске станице Соколац предавања су дио превентивних активности полицијских службеника, којима се ученицима жели скренути пажња на опасности које настају усљед неправилне употребе друштвених мрежа, али и других опасности које вребају на интернету.

– У оквиру обиљежавања Међународног дана безбједног интернета, Министарство унутрашњих послова Републике Српске проводи акцију како би ученицима указали на опасности које вребају на интернету. Циљ је да их упозоримо на све негативне посљедице и на злоупотребе интернета које се дешавају, а које нису страна појава ни код нас. Указаћемо им које су то злоупотребе друштвених мрежа, које данас сви посједују, а чији садржај није адекватно филтриран и контролисан, а може узроковати даље делинквентне појаве, истакао је Боровчанин.

Директор Основне школе Соколац Дивна Јанковић истакала је да су оваква предавања од велике користи ученицима, нарочито онима у нижим разредима.

– Са службеницима Полицијске станице Соколац имамо одличну сарадњу и радо се одазивамо свакој њиховој иницјативи која је везана за различита предавања, која су корисна нашим ђацима. Надам се да су на данашњим предавањима успјели да усвоје корисне поуке, казала је Јанковић.

Ученик деветог разреда, Данило Васић, рекао је како је чуо доста корисних савјета и сугестија како да боље искористи позививне стране кориштења интернета.

Предавању су присуствовали ученици од шестог до деветог разреда.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име