Oд 11. марта и у Европи важиће нова правила за политичко оглашавање, која су уведена током унутарстраначких избора у САД, најавио је „Твитер“.

То практично значи да свако може видети огласе постављене на Твитеру за које је дато одобрење партији или кандидату на „Твитеровом“ Центру за транспарентност огласа, са свим потребним детаљима.

То ће омогућити корисницима да лакше идентификују огласе за политичке кампање, као и да виде ко их је платио, преноси Ројтерс.

Ова нова правила долазе пре веома важних избора за Европски парламент у мају, због страха од руске кампање за дезинформисање бирачког тела преко друштвених мрежа.

Друштвене мреже као што су Твитер и Фејсбук под притиском су да учине више у борби против лажних вести и ширења екстремизма и пропаганде на интернету, а Европска унија је све више забринута због улоге Русије.

„Твитер“ уверава кориснике да ће своју политику у оглашавању политичких кампања примењивати и у Индији и Аустралији, које ће такође ускоро на биралишта.

Ове мере предузимају се после реаговања на наводно мешање Русије током америчке председничке кампање 2016. године, када су „Фејсбук“, „Твитер“ и „Гугл“ пронашли на својим сајтовима садржаје за које се сумња да су их финансирали руски интересни кругови, што је Русија у више наврата негирала.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име