Општински суд у Зеници одредио је једномјесечни притвор шесторици Зеничана који се сумњиче за неовлаштену производњу и продају опојних дрога, недозвољено држање оружја или експлозивних материја и наношење тјелесних повреда.

Припадници МУП ЗДК ухапсили су осам особа, а притвор је одређен за Б. А. (32) , Ћ. М. (27), Д. Е. (24), П. А. (25), П. Е. (30) и Ч. С. (25) сви из Зенице.

Сви се терете за кривично дјело изазивања опште опасности, оштећење туђе ствари и удруживање ради чињења кривичног дјела, док се Ћ. М. још терети за угрожавање безбједности, насилничко понашање, наношење тешких тјелесних повреда и недозвољено држање оружја, Д. Е. за угрожавање безбједности и недозвољено држање оружја, П. Е. за насилничко понашање и наношење тешких тјелесних повреда, а Ч. С. за недозвољено држање оружја, пише Клиx.

Тужилац је ставио приједлог за одређивање мјере притвора због постојања основане бојазни да ће осумњичени пуштањем на слободу ометати кривични поступак утицајем на свједоке, да ће поновити извршења истих или сличних кривичних дјела, као и због тога што се за наведена кривична дјела може изрећи казна затвора од три године или тежа казна.

Службеници МУП ЗДК, односно тимови Специјалне полицијске јединице и службеници ПУ И 22. фебруара су извршили претресе на пет локација и ухапсили осам особа.

Одузета су два пиштоља, муниција, биљна и прашкаста материја која изгледом подсјећа на опојну дрогу, двије дробилице за марихуану, три ножа, један боксер и једна дигитална вага за прецизно мјерење.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име