У оквиру 18. кола Прве лиге Републике Српске за кошаркаше КК „Леотар“ славио је у Сокоцу резултатом 85:86 (13:27, 24:14, 25:27, 23:18).

Гости из Требиња су боље отворили утакмицу и на самом почетку реализовали неколико успјешних напада, што показује резултат на крају прве четвртине (27:13), што је уједно била највећа резултатска разлика током меча.

У другој четвртини кошаркаши Сокоца играли су своју препознатљиву игру, а предност гостију се топила. Минут прије одласка на полувријеме домаћи састав стиже до првог вођства и резултата 37:35. Немања Милидраг у посљедњим секундама друге четвртине погађа тројку за Леотар и на полувриијеме се одлази при резултату 41:37.

Након паузе гости боље отварају трећу четвртину, коју завршавају са шест поена разлике, 68:62.

Одлична кошарка се играла у четвртој дионици. Соколац ношен одличном игром Марковића, Печенице, Ђерића и Радовића стиже до новог изједначења, а затим и до нове предности коју задржавају до самог краја сусрета. Осам секунди прије краја Шакотић при резултату 85:84 погађа два слободна бацања и води екипу Леотара до коначног резултата 86:85.

Публика у Спортској дворани у Сокоцу током четрдесет минута била је шести играч домаћег тима, док је то за екипу Леотара била судијска тројка, која је имала неколико сумњивих одлука, нарочито када се ломио резултат.

У наредном 19. колу обје екипе играју са Бјељинцима. Леотар се састаје са екипом КК „Будућност БН Баскет“, док КК „Соколац“ игра против екипе „Радник БН Баскет“.

Након овог кола три најбоље пласиране екипе- Борац, Леотар и Соколац имају по 31 освојен бод.

Бојана Марковић
Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.