Члан Планинарског друштва „Гласинац“ са Сокоца Слободан Комленовић добио је признање Планинарског савеза Републике Српске за допринос развоју ове области.

Делегат на јучерашњој сједници Скупштине Планинарског савеза Српске Жељко Делић рекао је Срни да се Комленовић годинама истиче својим редом и да се максимално ангажовао на изградњи планинарског дома „Црвене стијене“ на Романији, као појединац и власник предузећа „Огрев“.

Он је нагласио да се свих пет чланова породице Комленовић истичу у активностима соколачког планинарског друштва, да учествују у радним акцијама, едукацијама и у организацији сада већ традиционалног меморијалног такмичења у планинарској оријентацији „Свјетлана Цеца Комленовић“.

Делић, који је и члан Планинарског друштва „Гласинац“, захвалио је Савезу за ово признање које је уједно и подршка овом друштву, као и за то што је „Поход на Романију-Велики Лупоглав“, у соколачког друштва, уврштен у календар Планинарског савеза Републике Српске.

Слободан Комленовић рекао је Срни да признање доживљава као захвалност и обавезу да настави даље заједно са осталим активистима друштва.

Комленовић истиче да није признање заслужио као појединац, већ да су томе допринијели и планинари-активисти: Вељо Нинковић, Жељко Делић, породица Бајагић, Мирослав Дивчић и Вера Мијатовић.

„Пронашао сам са се у томе да помажем наше планинаре и да заједно са њима и члановима своје породице уживам у дружењу и љепотама наших планина“, рекао је Комленовић.

Он се нада да ће изградњу Планинарског дома „Црвене стијене“ на Романији помоћи и шира заједница и да ће то ускоро бити мјесто окупљања љубитеља Романије.

Годишња скупштина Планинарског савеза Републике Српске одржана је јуче у Гредицама код Брчког.