Из дрвопрерађивачког круга фирме “Хамдо груп” са Сокоца отпремљене су двије, од планираних 36, потпуно опремљене дрвене куће за тржиште Турске, рекао је Срни извршни директор за производњу у овом предузећу Петко Вукојичић.

Вукојичић је истакао да је испорука почела јуче и да је из ове фирме са Сокоца отишло и десетак мајстора који ће монтирати те објекте у турском термалном одмаралишту Хатуша Каздаглари.

– До краја ове године са Сокоца ће бити отпремљено 36 двоспратних дрвених кућа укупне површине 260 метара квадратних, у које је уграђена столарија, подови и намјештај од дрвета – навео је Вукојичић.

Он је нагласио да је стабилизована допрема обловине за потребе фирме “Хамдо груп”, што је основ за добро функционисање производње у овом предузећу и изразио наду да ће то питање бити још боље ријешено у наредним мјесецима.

Према његовим ријечима, у погонима ове фирме већ двије седмице ради се у двије смјене.

Запослено 100 радника

Вукојичић је навео да је примљено 25 нових радника и да сада у “Хамдо груп” ради 100 радника, како је и предвиђено Уговором о закупу дијела дрвопрерађивачког круга и производних погона у кругу “Нове Романије” на Сокоцу.

Предузеће дрвопрераде “Нова Романија” склопило је уговор са катарским инвеститором, власником фирме “Хамдо груп” средином 2017. године о закупу дијела производних погона на Сокоцу на рок од 10 година.

Почетком прошле године у закупљеном кругу “Нове Романије” почела је да ради примарна прерада, а неколико мјесеци потом и финална прерада дрвета.