У кабинету начелника општине Соколац Милована Бјелице данас је одржан редован састанак Форума за безбједност. Иницијатор састанка је командир Полицијске станице Соколац Радован Шаренац, а састанку су присуствовали представници социјалне службе, дома здравља у Сокоцу, те директори образовних установа. Тема сусрета била је оцјена безбједносне ситуације у општини Соколац у протеклом периоду.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица, у изјави за Инфо центар, истакао је да су ово редовне активности, те да се не биљеже већи инциденти када је ријеч о стању безбједности на подручју општине Соколац.

 – Став свих учесника након вешечасовног састанка је да је стање безбједности на подручју наше општине добро, изузев спорадичних инцидената који се санкционишу од стране Полицијске управе Соколац. Важно је нагласити да је добра сарадња свих институција, које у свом домену дају допринос како не би долазило до нежељеног понашања, истакао је Бјелица.

Командир Полицијске станице Соколац Радован Шаренац, у свом обраћању медијима нагласио је да службеници Полицијске станице Соколац уредно обављају своје послове и раде на расвијетљавању свих кривичних дјела.

– Ово је редован састанак свих релевантних фактора који имају утицај на безбједност наших суграђана. Сарадња свих поменутих фактора је на задовољавајућем нивоу, а главна тема састанка била је малољетничка делинквенције и вршњачко насиље. Када је ријеч о областима криминалитета, јавног реда и миру и саобраћаја, службеници Полицијске станице Соколац успјешно одговарају својим задацима. У претходном периоду, крај 2018. и почетак 2019. године, пажњу јавности привукла су два догађаја- постављање експлозивне направе на ауто-праоницу у улици Груја Новаковића и друго дјело, прије пар дана, које је квалификовано као покушај убиства. Оперативним радом, великим залагањем и ангажовањем полицијских службеника, случајеви су расвијетљени, а против починилаца су поднесени извјештаји о почињеном кривичном дјелу, истакао је Шаренац.

Форум за безбједност општине Соколац ради на побољшању стања безбједности, те на превентивном дјеловању у спријечавању сваког вида насиља.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име