Фото: АТВ

ије одласка у Мостар, Александар Вучић се састао у Београду са Вукотом Говедарицом, лидером СДС-а. Званичних информација из кабинета предсједника Србије није било, али се незванично сазнаје да је један од разлога састанка, став СДС-овог министра безбједности Драгана Мектића у вези са НАТО-ом.

Мектић је прије неколико дана изјавио како би волио да БиХ и Србија уђу у НАТО, што се није допало ни српском предсједнику па је, како се сазнаје, на рапорт позвао Мектићевог страначког шефа.

И у Мостару је, сазнајемо, Александар Вучић неким СДС-овцима замјерио на понашању министра. За мјесец дана би могло да буде познато ко ће водити СДС.

Међу СДС-овцима се, како сазнајемо, спомиње неколико имена, а њавећу подршку има Милан Миличевић.

Крајем маја СДС би требало да добије новог лидера странке. Мјесни и општински избори увелико су у току, а како АТВ сазнаје, Теслићки ће, вођен исходом референдума у тој општини, као кандидата за лидера странке предложити управо Милана Миличевића.

Иако се актуелни предсједник главног одбора СДС-а, спомиње као најозбиљнији кандидат, има и оних који би умјесто њега радије да на челу странке виде Мирка Шаровића. На посљедњој сједници главног одбора на којој је више ријечи било о унутарстраначким изборима него о сарадњи са владајућим партијама, Вукота Говедарица и Милан Миличевић спомињани су као потенцијални кандидати.

Зато ће ствари бити много јасније на идућој сједници која би требало да се одржи 20. априла. За сада се већина СДС-оваца слаже око једног – требало би да се окупе око једног кандидата.