Поводом стравичне прометне несреће која се догодила у петак послијеподне на источном улазу у Сарајево, приликом које је аутомобил слетио у корито Миљацке код тунела Булози, у провалију дубоку 100 до 200 метара у којем су живот изгубиле четири особе, Мерима Балкић, Лејла Садиковић, Алмина Ћоровић и Мина Кадрић у току је истражна радња којом се утврђују узроци због којих је дошло до тешке саобраћајне несреће.

На питање БУКЕ зашто није било заштитне ограде на овом дијелу пута у ЈП „Путеви РС“ истичу да када је ријеч о безбједности саобраћаја на овом дијелу пута спроведена је процедуру провјере безбједности саобраћаја на магистралном путу М5, дионице граница РС (Лапишница) – Љубогошта – Пале и добили су препоруке на основу којих је израђен пројекат и тренутно је у процедури избор консултанта који ће извршити техничку ревизију пројекта, како би се кренуло у имплементацију истог. Једна од значајнијих ставки у пројекту је, наглашавају, постављање нових и квалитетнијих заштитних одбојних ограда на дијелу дионице уз коју се протеже ријека Миљацка. Након вршења и придобијања позитивног мишљења техничке ревизије планирано је да радови који су били предмет техничке документације буду изведени на терену.

“Ми смо овај проблем препознали, израдили пројекат који због процедура чека реализацију. Не можемо вратити четири изгубљена живота, али ћемо настојати да спријечимо да се даље дешавају такве несреће”, истакао је Ненад Нешић, в.д. директор ЈП „Путеви РС“.