Фото: Ведрана Реновица

Соколачки малишани и школарци још једном су указали на значај највећег празника који нам долази и који ће православни народ са радошћу да дочека. Установа за предшколско васпитање и образовање те Установа за културу „ Перо Косорић“ у Сокоцу, кроз дјечије радионице, украшавали су васкршња јаја и предмете на тему Васкрса. Захваљујући креативности како родитеља тако и васпитачица који су помагали дјеци, богат избор васкршњих корпица и нашараних јаја, нашао се вечерас на продајној изложби коју су представила дјеца свих пет васпитно – образовних група у вртићу.

Фото: Ведрана Реновица

Према ријечима директорице Биљане Косорић, ово је још једна у низу активности коју су организовали у порти Храма Романијске Лазарице.

– Као и сваке године, празник Васкрс обиљежавамо бројним радионицама. Једна од значајних манифестација је и Врбица на којој дјеца свечано обучена са вјенчићима на глави учествују у литији. Када је ријеч о продајној изложби, сва новчана средства биће усмјерена на куповину материјала који је неопходан за свакодневни рад – навела је Косорић.

Фото: Ведрана Реновица

Како су нам рекла дјеца која су данас у Установи за културу „ Перо Косорић“ показала своју умјетничку надареност. Васкрс је празник радости, дјеца га дочекују онако како су их родитељи и православна вјера научили. Прилика да кроз игру, мало и такмичарски дух покажу своје технике када је ријеч о шарању јаја.

Фото: Ведрана Реновица

Установа, традиционално сваке године организује радионице поводом Христовог Васкрсења. Игрена Шућур истиче да су дјеца радила бројне украсе и паное те кроз дружење имала могућност да развију свијест о постојању наших најзначајнијих празника.