У Призрену свечано прослављена храмовна слава цркве Светог Ђорђа.

– Господ нам је подарио данашњи дан да се саберемо овде у овом храму, да прославимо њега а онда и Светог великомученика Георгија који је страдањем својим и животом прославио Господа свога. Сви знамо како је овај храм страдао, али смо и сведоци његове обнове и васкрсења. Са овим храмом и ми се обнављамо и васкрсавамо. Оно што је велики благослов, који ми хришћани овога града имамо, је да су сачуване мошти Светог великомученика Георгија које смо носили у опход, у литију око овог светога храма. Сваке године, на овај дан његове мошти су овде.

Ово је између осталог рекао епископ рашко-призренски Теосодије на литургији у цркви светог Ђорђа у центру Призрена у којој је у понедељак обележена храмовна слава.

На литургији, односно обележавању славе овог у мартовском погрому спљеног а потом обновљеног храма присуствовали су верници из Призрена, гости, игумани, игуманије, свештеници Епархије рашко-призренске а игуман Високих Дечана архимандрит Сава Јањић је говорио о значају и радости празника.

– Видимо како данас овај храм сија у свој својој лепоти. А има их који памте, није то тако давно било, када је читав кров пао, рушевине су биле, остали су само зидови, поцрнели и нагарављени. Многи су се питали хоће ли живот икада овде поново бујати. Ево, из године у годину, све је свечаније, све је радосније. Све нас је више, свештенства, монаштва, богословаца са својим професорима, рекао је игуман Сава док су присутни верници целивали мошти светог Ђорђа.