Источна Илиџа обиљежила је крсну славу Ђурђевдан. У протеклој години, ова општина направила је завидне резултате у погледу креирања повољног амбијента за привредне субјекте, који су се опредијелили да пословне капацитете граде на територији Источне Илиџе.

Јутрос је поводом крсне славе Општине Источна Илиџа, Светог Великомученика Георгија-Ђурђевдана у Храму „Светог Василија Острошког“ на Вељинама одржана Литургија, којој су присуствовали представници Општине Источна Илиџа и представници општинске Борачке организације.

У 12,00 часова обављен је славски обред и ломљење славског колача уз присуство руководства општине Источна Илиџа, Града Источно Сарајево, локалних и државних институција, црквених великодостојника и других високих званица.

Начелник општине Маринко Божовић честитао је крсну славу свим православцима који славе светог Ђорђа, који је и заштитник општине Источна Илиџа.

„Иза нас је прилично бурна година, између два Ђурђевдана на нашој општини су реализовани многи капитални пројекти, од којих су најзначајнији припрема изградње зграде гимназије и расписивање тендера за изградњу шеталишта у Дабробосанској улици чија је вриједност пројекта око милион и двије стотине хиљада конвертибилних марака. Наставићемо да улажемо велика средства у развој пословних и индустријских зона и стварати повољнији амбијент за живот наших грађана,“ рекао је начелник Божовић.

У оквиру обиљежавања крсне славе одржана је и традиционална Ђурђевданска трка, као и мноштво културно спортских манифестација на којима су учествовала дјеца свих узраста са подручија ове општине. Синоћ је одржана и свечана академија на којој су уручене награде и признања за најзаслужније грађане ове општине.