Општински одбор Српске демократске странке Соколац подржао је кандидатуру др Милана Миличевића за предсједника СДС-а. Романија је показала да је изнад уско партијских и локалних поимања политике.

Подржала је кандидатуру господина Миличевића иако је кандидат за предсједника странке и господин Шаровић, који је управо из Источног Сарајева. Политичко дјеловање Мирка Шаровића свима је добро познато. Као бивши предсједник Републике Српске, његово име је утиснуто у историју наше Републике, а немјерљив је његов допринос и министарски рад на побољшању услова живота свих у Српској.

Међутим данас у времену када нам је потребна консолидација странке и када желимо да вратимо Српску демократску странку на чело Републике Српске, нама је потребан човјек који побјеђује у условно речено “западном дијелу”. Човјек који умије да се носи са садашњим врхом власти у Српској и да их побједи. Управо је такав господин Милан Миличевић. Он спаја исток и запад Српске, јер их доживљава својим, јер схвата и осјећа проблеме људи једнако у Херцеговини, Бирчу, Семберији, Посавини, Крајини и на Романији.

То су препознали чланови странке на Романији, који су му зато и дали подршку да преузме СДС и врати га на побједнички колосијек.

Партији је потреба реформа, потребно је јасно одређивање циљева и приоритета, али и нови приступ људима и политици у Републици Српској. То је тако јасно и сажето изразио и сам др Миличевић у једном интервјуу: “Од криминалаца смо направили идоле, поштене сматрамо неспособним, а борце националним теретом. Већина има став да је све на продају, да се новцем или функцијом може купити све. Ми у СДС-у требамо показати да то може и мора боље и другачије. Има нас који смо се часно и поштено борили за Републику Српску од првог дана и борићемо се и даље колико год то буде било потребно. Нисмо сви на продају”.

Овим ријечима се ништа не треба додати. То је она суштина око које морамо сви заједно да радимо и да дјелујемо како би показали да смо ми она снага и енергија која ће учинити друштво онаквим како га замишљамо и промишљамо да треба да буде. А за почетак, треба да буде праведније за све. Због свега овога ја лично, као и комплетан општински одбор, сматрам да је др Миличевић човјек предсједничких способности и да има капацитет да оствари оно што замисли и испланира. Романија му је дала и даје пуну подршку у томе.

Предсједник ОО СДС Соколац
Милован Бјелица

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име