Фото: Завод за форензичку психијатрију

Библиотека Филозофског факултета из Новог Сада донирала је Заводу за форензичку психијатрију Соколац 107 књига, тако да ова установа има укупно 3.215 књига које ће помоћи у раду са пацијентима у оквиру радно-окупационе терапије.

Директор Завода Бојан Копривица нагласио је да ће ускоро у овој установи запослити једног библиотекара.

– Наша библиотека богатија је за 107 наслова. Упућујем захвалност Филозофском факултету из Новог Сада. Настојаћемо да набавимо још књига и да запослимо једног библиотекара, који ће обављати посао у нашој установи, казао је Копривица.

Фото: Завод за форензичку психијатрију

Завод за форензичку психијатрију Соколац се припрема за организацију Других форензичких сусрета, који ће се одржати 21.јуна ове године. Копривица је напоменуо да ће настојати да ово окупљање постане традиционално.

– Спремамо се за Друге форензичке сусрете. Ово је битан догађај за нашу установу и настојаћемо да то буде традиционално окупљање стручњака. У наредном периоду планирано да отворимо поликлиничко одјељење које ће се састојати од лабораторије, стоматолошке амбуланте, очног и ултразвучног кабинета, гдје ћемо за потребе наших пацијената ангажовати докторицу Дару Ћирић из Дома здравља у Сокоцу, која ће по потреби долазити у нашу установу, казао је Копривица.

Према његовим ријечима аплицирали су Заводу за запошљавње како би у скорије вријеме запослили два радника са ВСС и шест приправника.

Фото: Завод за форензичку психијатрију

– Тренутно наша установа броји 110 запослених радника. Због обима посла аплицирали смо код Завода за запошљавање како би у радни однос примили два нова радника са високом стручном спремом, из категорије дјеце погинулих бораца и шест приправника.

Завод за форензичку психијатрију на Сокоцу отворен је у новембру 2014. године и прва је установа овог типа у БиХ.