На Сокоцу ће у петак, 24. маја, бити одржан хуманитарни концерт за Душицу Туторић с циљем прикупљања средстава за трансплантацију бубрега у Француској.

За трансплантацију бубрега тридесетшестогодишњој Душици Туторић потребно је 60.000 евра, а да би јој се помогло покренутно је више хуманитарних акција на подручју Сокоца и сусједних општина.

Хуманитарни концерт 24. маја организује Културно-умјетничко друштво /КУД/ “Романијска луча” са Сокоца, чији је члан била Туторићева.

Умјетнички руководилац КУД-а Душан Врбарац рекао је Срни да је Душица била вишегодишњи члан овог друштва и да на овај начин желе да јој помогну.

Он је позвао све људе добре воље да се придруже хуманитарној акцији прикупљања средства за лијечење мајке малољетног дјетета .

Гости на хуманитарном концерту, који ће бити одржан у новој спортској дворани, биће КУД-ови “Младост” са Пала, “Славија” из Источног Новог Сарајева и “Боксит” из Милића.

Улаз на концерт је слободан, али ће бити постављене кутије у које посјетиоци могу остављати новачане прилоге за лијечење Туторићеве.

Уплате се могу вршити на жиро рачун са назнаком “за лијечење Душице Туторић”, БиХ: 5557000043041284 – Нова Банка, а уплате из иностранства на девизни рачун: SWIFT: NOBIBA22 BA395550000027158466.