Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом служио је данас у Храму Сабора Светог архангела Гаврила у изградњи на Палама Свету архијерејску литургију поводом празника Светог апостола и јеванђелисте Јована Богослова.

Митрополит Хризостом у бесједи је рекао да је Свети Јован Богослов био ученик Исуса Христа који је са осталим апостолима проповиједао по цијеломе свијету ријеч Божију.

Он је рекао да се данас слави успомена на Јована Богослова који је заједно са другим јеванђелистима и писаним путем посвједочио шта се то збило у Јерулисалиму прије 2.000 година.

“Он је био као небески логос који се подигао високо у висине теологије и открио шта бијеше у почетку. Био је највећи небески филозоф који открива како је Бог све стварао и шта је било прије стварања”, истакао је митроплит Хризостом.

Славећи успомену на Светог Јована Богослова, вјерницима то треба да буде велики подстрек да од њега уче и имају вјеру, навео је митрополит Хризостом.

Изградња Храма Сабора Светог архангела Гаврила почела је 21. августа 2008. године, а исте године, на празник Светог Јоакима и Ане – 22. септембра, блаженопочивши митрополит Николај освештао је темеље.