Фото: Јелена Маринковић

Начелник општине Соколац Милован Бјелица обишао је данас насеље Брезијак, у којем се врши асфалтирање десетак улица. Укупна дужина асфалтираног пута износи 3.500 метара, а општина ће за ову намјену издвојити средства у износу од око 400.000 КМ. Према ријечима начелника Бјелице, ово је веома насељена мјесна заједница, гдје у посљедњих двадесетак година у највећем броју живе избјегличке породице.

– Некада је на простору Брезијака била само ливада, те је послије рата општина додијелила бројне локације, како за изградњу кућа, тако и за стамбене јединице. Данас овај дио града броји близу 500 домаћинстава. Прво смо ријешили питање довода воде, канализације, струје и уличне расвјете. Сада је на ред дошла путна инфраструктура. Чињеница је да се дуже вријеме чекало на извођење ових радова, из разлога да бисмо обезбиједили комплетна средства и не би парцијално реконструисали улице – рекао је Бјелица.

Фото: Јелена Маринковић

Он је додао да је извођач радова предузеће а.д. „Романијапутеви“ из Сокоца, те да се реконструкција путева наставља и у другим дијеловима града.

– Са „Романијапутевима“ сарађујемо редовно, на обострано задовољство. Средства за реконструцију путева у мјесној заједници Брезијак су уплаћена, али не заустављамо се овдје. Слиједе радови у насељима Соколачке њиве, Ћилимара и Лазе – казао је начелник.

Фото: Јелена Маринковић

Мјештани су исказали задовољство што ће након дуго година приступ кућама бити много олакшан, те захвалили руководству општине.

Веома нам значи што је локална заједница покренула ову причу и испоштовала обећање. Са комшијама сам размјенио мишљења и сви имају само похвалне ријечи – открио је Александар Бунијевац, који је једанаест година мјештанин Брезијака.

Фото: Јелена Маринковић

– Припадамо градској зони, плаћамо редовно комуналну таксу и имамо пуно право на асфалтиране улице. Хвала начелнику што је то препознао – рекао је Сапасоје Крунић.

– Избјегли смо из Олова 1992. године и живјели у селу Крушевци све до 2005. године. Тада смо у насељу Брезијак изградили мали објекат, који није био довољно услован за вишечлано домаћинство. Захваљујући помоћи општине, успјели смо да направимо кућу, а сада добијамо и асфалтирани прилаз – казао нам је Миладин Васиљевић, отац четворо дјеце.

– Седамнаест година сам чекала овај дан. Били су веома лоши услови, блато и вода на све стране, а сада је одлично – истакла је мјештанка Зорица Јагодић.

И поред лоших временских услова, радници „Романијапутева“ у оквиру реконструкције путне инфраструктуре на подручју наше општине, у наредним данима настављају да према плану изводе радове.