Атлетичари соколачког куба “Гласинац” освојили су девет медаља на Првенству Републике Српске у Бањалуци за старије јуниоре и млађе пионире и испунили очекивања, рекао је Срни тренер овог клуба Неђо Ђуровић.

Он је додао да су од 12 атлетичара овог атлетског куба, који су учествовали на овом такмичењу протекле суботе, старији јуниори освојили седам, а млађи пионири двије медаље.

Међу старијим јуниорима по двије медаље освојили су Михајло Мемедовић-златну у бацању копља и сребрну у скоку удаљ, а Сара Лучић сребрну на 100 метара препоне и бронзану у скоку удаљ.

Према ријечима Ђуровића, Лучићева је била најбоља у скоку увис, али ван конкуренције јер није било довољно такмичара за ову дисциплину.

У конкуренцији старијих јуниора сребрну медаљу на 100 метара освојила је Тијана Зекић, Бориша Цвијетић бронзану на 110 метара препоне и Ивана Полуга на 100 метара препоне такође бронзану.

У групи млађих пионира Кристина Реновица је донијела златну медаљу на 80 метара препоне и Лука Кезуновић сребрну у трци на 1.000 метара.

Тренер Ђуровић је истакао да су постигнутим резултатима у Атлетском клубу “Гласинац”задовољни, јер се показало да је рад са младима током протеклих неколико мјесеци дао добре резултате, посебно ако се има у виду да су и остали соколачки атлетичари били савим близу медаља у веома јакој конкуренцији.

Првенство Републике Српске за старије јуниоре и млађе пионире до 13 година одржано је у суботу, 1. јуна, у Бањалуци.

Организатор овог такмичења на коме је учестовало 19 клуба из Републике Српске био је Атлетски клуб “Бањалука”.