Скупштина општине Пале подржала је 30.маја оснивање општинске Туристичке организације. За вршиоца дужности директора изабран је Драган Јакић, а за чланове Управног одбора Светлана Грујић, Бранко Короман и Драгана Томић.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да је циљ оснивања општинске Туристичке организације да туристички потенцијали који припадају општини служе за промоцију Пала.

“Знамо да нас очекује тежак посао. Огроман отпор за оснивање Туристичке организације Пале пружила је градска Туристичка организација `Јахорина`, али вријеме ће показати да ово није злонамјерно. Трудићемо се да сарађујемо”, навео је Југовић.

Шеф Клуба одборника СНСД-а Дамјан Шкипина рекао је да је, на њихову иницијативу, основана Туристичка организација општине јер Пале има огроман туристички потенцијал.

“Осим Јахорине, која је ту примарна дестинација, имамо Равну планину, ловни и здравствени туризам. Све су то сегменти који нису довољно афирмисани и развијени у општини. Оснивањем Туристичке организације Пале само ћемо добити јер ће бити боља промоција и већи број долазака туриста”, истакао је Шкипина.

На сједници Скупштине општине Пале Марко Гајовић изабран је за замјеника начелника општине Пале.

Клуб одборника СДС-а напустио је данашње засједање због кадровских промјена в.д. директора Дјечијег центра “Бубамара”, “Културно-спортског центра Пале”, те начелника одјељења за општу управу, одјељења за привреду и друштвене дјелатности и одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове.

За вршиоце дужности директора Дјечијег центра “Бубамара” изабрана је Вања Југовић, “Културно-спортског центра Пале” Мирослав Симовић, те начелника одјељења за општу управу Горица Рајић, за привреду и друштвене дјелатности Игор Иконић и за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Миле Боровина.

Начелник Југовић рекао је да му је жао што је Клуб одборника СДС напустио сједницу и што нису учествовали у свим дискусијама и приједлозима који се тичу инвестиција на Јахорини, гдје је дата пуна подршка Олимпијском центру и изградњи гондоле.

Шеф Клуба одборника СДС-а Никола Благојевић рекао је да одборници овог клуба нису жељели да присуством дају легитимитет скупштини која, како је навео, доноси незаконите одлуке.

Шеф Клуба одборника ПДП-а Игор Тошић рекао је да подржавају Клуб одборника СДС-а, те да Скупштина општине није подржала њихове приједлоге које се тичу оснивања Туристичке организације општине Пале и именовања Управног одбора.

“Ми нисмо за то оснивање, упозорили смо их да смо покренули и послали захтјев за оцјену законитости Министарству управе и локалне самоуправе Српске и да би требало да сачекају њихов коначан одговор”, истиче Тошић.