Општински одбор Српске демократске странке Теслић, на сједници одржаној 04.06.2019. године донио је сљедеће закључке:

1. Општински одбор Српске демократске странке Теслић најоштрије осуђује и демантује све наводе појединаца и медија којима се омаловажава, понижава и вријеђа овај Општински одбор као „издајнички“. Захтијевамо да се престане са хајком на наш Општински одбор и на нашег кандидата за предсједника Српске демократске странке.

2. Општински одбор Српске демократске странке Теслић годинама је један од предводника по резултатима, активностима, присуству у јавности, те организационо унутар Српске демократске странке, а поготово се годинама истиче по борби против, за Републику Српску погубне политике СНСД-а, са којим никада ни у једном случају нису прављени било какви компромиси.

3. Општински одбор Српске демократске странке Теслић направио је прије 3 мјесеца подвиг на референдуму о опозиву начелника општине Теслић, упркос свим прогнозама и против бескрупулозног локалног СНСД-а са широком коалицијом партија, те након серије пораза СДС-а, великом побједом вратио вјеру не само у Српску демократску странку, него и разбио мит о непобједивости СНСД-а и понизио цијели врх те странке, који се у Теслићу скупио два дана уочи референдума.

4. Општински одбор Српске демократске странке Теслић први је одбор било које политичке партије који је не само спријечио изборну крађу, него је раскринкао пред очима јавности, документовао, а против свих одговорних поднио кривичне пријаве са доказима, те упорношћу са преко 20 дописа према надлежним институцијама након референдума изнудио документована признања и потврде званичних институција Републике Српске да се у Теслићу десила изборна крађа.

5. Кампањом против предсједника ОО СДС Теслић Милана Миличевића, кандидата за предсједника СДС-а, која је прешла све границе фер утакмице у оквиру унутарстраначких избора, по принципу „циљ оправдава средство“, чини се неизмјерна штета угледу странке од стране појединаца којима је очигледно битан само лични интерес и ништа друго. Овом нечувеном кампањом коју појединци из СДС-а воде путем неких медија, која подсјећа на реторику и најцрње методе СНСД-а, није нанесена само увреда предсједнику ОО СДС Теслић, Милану Миличевићу, него и свим члановима, активистима и симпатизерима Српске демократске странке у Теслићу који заједно са њим направили подвиг на референдуму одржаном прије 3 мјесеца и „вратили Српску демократску странку у живот“ након серије пораза и потреса.

6. За такву кампању Статут Српске демократске странке и Правилник о дисциплинској одговорности предвиђају конкретне санкције, на којима ћемо као Општински одбор инсистирати, јер се ради о очигледном и необузданом испољавању активности које наносе штету угледу Странке, а у њене редове раздор и сукобе. Питамо се у чијем интересу?

7. Општински одбор Српске демократске странке Теслић без обзира на исход унутарстраначких избора, поштоваће као и до сада програм и политику и све органе странке и одлуке које они доносе, те као и увијек инсистирати и радити на јединству унутар Српске демократске странке.