Фото: С.ПАШАЛИЋ/ РАС Србија

У Источном Новом Сарајеву вечерас су, поводом Спасовдана – крсне славе и Дана општине, након славске литије, положени вијенци на Споменик “Слава српском борцу”.

Вијенце су положили начелник општине Љубиша Ћосић и представници општинске Борачке организације.

Ћосић је данас, након славског обреда и ломљења славског колача, поручио да само саборност, искрен однос и разумијевање међу људима у овој локалној заједници, могу довести до развоја ове општине.

Ћосић је истакао допринос бораца и официра Војске Републике Српске који су најзаслужнији за одбрану Источног Новог Сарајева.

– Сигуран сам да никада ниједна цивилна власт неће заборавити допринос који је 608 погинулих бораца Војске Републике Српске дало за ову општину, град Источно Сарајево, али и цијелу Сарајевско-романијску регију – нагласио је Ћосић.

У наставку обиљежавања Спасовдана вечерас ће бити одржан годишњи концерт Културно-умјетничког друштва “Славија” у Спортској дворани “Славија”.

У Ловачком дому на Тврдимићима сутра ће са почетком у 12 часова бити одржан историјски час, а у Парку Гаврила Принципа у 20 часова биће уприличен концерт групе “Галија”.

Спасовданске свечаности поводом крсне славе и Дана општине Источно Ново Сарајево почеле су пројекцијама документарних филмова из Републике Српске који су приказани у Културном центру Источно Ново Сарајево, а биће завршене у суботу, 8. јуна, манифестацијом Дани изворне пјесме у просторијама Мјесне заједнице Топлик-Тилава у 17 часова.