Фото: PIXABAY

Под слоганом „ Бројнија Српска, љепша Српска“ и ове године ће се у Сокоцу 25. јуна на платоу испред општине Соколац, одржати јубиларна 20. Конференција беба на којој ће бити изабрано трочлано предсједништво. Према ријечима начелника Одјељења за општу управу Љиљане Дамјановић, родитељи своје бебе за конференцију могу пријавити сваког радног дана до уторка 25. јуна до 12 часова. За пријаву је потребно доставити родни лист дјетета.

– Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске, већ дуги низ година организује ову манифестацију. „Конференција беба“ је прилика да промовишемо наталитет и младе нараштаје Српске. Симболично се награђују родитељи који имају намјеру да проширују своје породице. Ове године је у Сокоцу 25. јуна, двадесета јубиларна конференција. Према подацима које имамо са педијатрије Дома здравља „ Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу, пријављено је 80 беба, које су рођене од Видовдана прошле године до данас. Тренутно на списку имамо пријављено 50 беба, зато апелујем да родитељи пријаве своје младе нараштаје, јер ово је једна од најљепших манифестација које се у току године одржавају у нашој општини- навела је Дамјановић и додала да заинтересовани пријаве могу предати сваког радног дана у просторијама општине Соколац, канцеларија број два, код службенице Срђане Косорић.

У наредном периоду, Општина Соколац је организатор бројних манифестација те је „ Конференција беба“ заказана за уторак. Из општине поручују и надају се да ће бити рођена још нека беба од 25. јуна до Видовдана, у том случају будући родитељи се могу јавити у исту канцеларију, ради преузимања поклона.

Ведрана Реновица
Рођена 27. априла 1988. године у Сокоцу. Након основне школе и гимнaзије, на Факултету политичких наука у Бањалуци, завршила студије новинарства 2011. године. Магистар новинарства од 2015. године. Запослена у Инфо центру од 2012.године.