Фото: Драган Нешковић

Осми Меморијални омладински фудбалски турнир “Срђан Томић и Владица Бабовић” за дјечаке узраста од 6 до 14 година окупио је 27 клубова и 59 селекције.

Данас су се на стадиону „Бара“ такмичили дјечаци 2005. и 2006. годишта. Као и претходних седам година, и ове, додијељене су награде најбољима.

Фото: Драган Нешковић

Признање за најбољег голмана у категорији У 14 отишло је у руке голману Петру Бобичићу из ФК“ Подгорица“. Најбољи стријелац данашњег такмичења је Сеид Праменковић из Школе фудбала „Шампион“ Илиџа, а најбољи играч у категорији У14 је Срђан Чортан из ОФК „Гласинац 2011“.

На турниру се већ традиционално додјељује и посебне награде.

Фото: Драган Нешковић

Признање „Седмица“ додјељује се у знак сјећања на играча Фудбалског клуба “Гласинац” Срђана Томића , који је био члан младе репрезентације БиХ и Републике Српске. Ове године част да преузме ову награду имао је играч Амар Метхаџевић из ФК „Подгорица“.

Признање „Јединица“ додјељује се у част Владице Бабовића, фудбалског тренера и голмана, а овгодишње признање отишло је у руке голману ОФК “Гласинац 2011“ , Страхињи Чобовићу.

Фото: Драган Нешковић

Проглашене су три најбоље екипе у категорији У 14. Трећепласирана екипа првог такмичарског дана је екипа ШФ “Шампион“ Илиџа. Признање им је уручио Ђорђе Радић, одборник у СО Соколац. За друго мјесто на постољу данас се изборила екипа ОФК „Гласинац 2011“ Соколац. Пехар и медаље им је уручио Огњен Војиновић, потпредсједник СО Соколац. Најбоља екипа у данашњем надметању је екипа ФК „Подгорица“. Побједничка екипа је поред освојеног пехара за прво мјесто, преузела и прелазни пехар, који се од ове године додјељује првопласираној екипи у категорији У14. Признања су им уручили Жарко Косорић, замјеник начелника општине Соколац, Огњен Војиновић, потпредсједник СО Соколац и Ђорђе Радић, одборник у СО Соколац.

Фото: Драган Нешковић

Тренер Подгоричана, Ненад Филиповић, истакао је да њихов клуб до сада освајао бројне награде на међународним турнирима.

– Наш клуб броји око 250 дјечака, а школу фудбала похађа њих стотињак. Са овом генерацијом освојили смо награде на бројним међународним такмићењима. Драго ми је да смо данас освојили пехар, јер је конкуренција била јака, а до коначног тријумфа смо дошли бољим извођењем пенала. Пошто смо понијели прелазни пехар, са задовољством ћемо доћи у Соколац и наредне године, рекао је Филиповић.

Сутра се наставља такмичење, а играће дјечаци узрастаод 10 до 12 година. Утакмице почињу у 9 часова. Позивамо вас да и сутра будете са нама. Они живе!

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.