Начелник општине Пале Бошко Југовић изјавио је да је урађено много од прошлогодишње славе општине – Успења Пресвете Богородице, када је ријеч о инфраструктурним објектима, а да ће у наредном периоду бити спроведена тендерска процедура за изградњу музеја Републике Српске, за шта је Влада обезбиједила пола милиона КМ.

Он је рекао Срни да је између двије славе завршена реконструкција и асфалтирање великог броја путева, међу којима је најзначајнија реконструкција Романијске улице, као и улица Николе Тесле и Милана Симовића.

“Много је урађено, а имамо уговорених још седам улица и у току је тендер за нових девет инфраструктурних објеката”, нагласио је Југовић и додао да је Општинска управа задовољна урађеним, али да увијек може више.

Он је навео да је у припреми и израда идејног рјешења централног парка који ће бити понос Пала.

“Заједно са музејом, очекујемо изградњу још једног објекта студентског дома гдје ће бити смјештена библиотека и пратећи садржаји које сада не постоје”, рекао је Југовић и додао да је и даље актуелно рјешавање питања измијештања Топлане.

Он је истакао да Општинска управа помаже и борачку популацију, пензионере, редовно додјељује ученичке и студентске стипендије, те да је за подстицај привреди и пољопривреди у буџету планирано 150.000 КМ.

Југовић је истакао да је и ове године, поводом Дана и славе општине – Успења Пресвете Богородице, припремљен разноврстан спортски, културни и музички програм.

Он је навео да Госпојинске свечаности почињу сутра изложбом фотографија “Пале – некад и сада” аутора Милета Рајића, пензионисаног фото-репортера Новинске агенције Републике Српске – СРНА, која ће бити отворена у Културном центру у 19.00 часова.

У петак, 23. августа, планирано је отварање кошаркашког турнира “Пале 2019”, у суботу, 24. августа Студентско позориште ће у Културном центру одиграти представу “Сам сам вечерас”, а у недјељу, 25. августа, у 17.00 часова ће почети Ски-ролер куп “Пале 2019” у Улици Николе Тесле.

Југовић је рекао да ће у понедјељак, 26. августа, у 19.00 часова у Културном центру бити одржана свечана академија и сједница Скупштине општине, а на Студентском тргу у 21.00 час биће одржан концерт групе “Регина”.

Он је нагласио да је у уторак, 27. августа, у 19.30 часова планирана свечана академија поводом 800 година Српске православне цркве, а организатори су Митрополија дабробосанска, општина Пале и Филозофски факултет Универзитета у Источном Сарајеву.

Југовић је навео да ће обиљежавање Дана општине и крсне славе у сриједу, 28. августа, почети литургијуом у 9.00 часова у Цркви Успења Пресвете Богородице, потом ће услиједити литија и дефиле улицама Пала, након тога полагање вијенаца на централном спомен-обиљежју, те ломљење славског колача и ручак у салону “Станишић” у 12.00 часова.

У 18.00 часова планирано је отварање Меморијалног кошаркашког турнира “Богдан Боћа Лучић” на спортским теренима “Станица Пале”, у четвртак, 29. августа, на Јахорини почиње “Пикси куп”, а у петак, 30. августа, у 19.00 часова концерт Културно-умјетничког друштва “Младост”.

Госпојинске свечаности биће завршене Меморијалним турниром у женској одбојци “Веселинка Слијепчевић Обрадовић” у Спортско-пословном центру “Пеки”.

“Мислим да ћемо сви заједно учествовати и показати да Пале спадају у ред развијених општина и да за вријеме Госпојинских свечаности може показати шта је то урађено између двије славе”, нагласио је Југовић.

Југовић је свим грађанима Пала честитао славу и пожелио много доброг здравља и успјеха, поручивши да ће Општинска управа и даље бити на услузи свим грађанима.