Соколачко Удружење за помоћ лицима са посебним потребама „Подршка“ започело је реализацију пројекта „Заједно за љепши Соколац“, којим је планирано опремање два дјечија игралишта, постављање канти за отпатке и акција чишћења ове локалне заједнице.

Пројекат ће бити реализован до фебруара 2020. године уз подршку Регионалног програма локалне демократије на Балкану – „Релоад“ који финансира ЕУ, а спроводи Развојни програм УН /УНДП/.

Предсједник овог удружења Сњежана Башевић, која је и координатор пројекта, истакла је да су његови циљеви побољшање квалитета живота дјеце и младих кроз унапређење квалитетног односа према природи, укључивање свих социјално-искључених категорија друштва у активности у заједници, као и унапређење културних и спортских садржаја на подручју општине Соколац.

Она је навела да је пројектом планирано опремање два дјечија игралишта – у дворишту соколачке Установе за предшколско васпитање и образовање и код стадиона „Бара“, затим постављање канти за отпатке, те акција чишћења која је планирана за другу половину септембра.

„Идеја је да једним приступом повежемо различите аспекте друштвеног живота, укључимо дјецу и младе у све активности предвиђене пројектом и пружимо им занимљиве спортске и еколошке садржаје“, рекла је Башевићева Срни.

Башевићева је истакла да је пројектом планирано постављање нове опреме на два игралишта у градском насељу како би за најмлађе био обезбијеђен адекватан простор за игру.

Она је додала да ће малишани на Сокоцу од октобра до децембра имати прилику да похађају бесплатне еколошке радионице, али и школу спорта.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је Срни да ће локална управа подржати пројекат Сњежане Башевић, која је годинама активан хуманиста и оснивач Удружења „Подршка“ кроз чији рад је помогнуто више од 80 лица из социјалних категорија.

Бјелица је подсјетио да је Башевићевој сада неопходна помоћ добрих људи у прикупљању средстава за трансплантацију бубрега за коју јој је потребно још око 30.000 КМ.

Хуманитарна акција прикупљања средстава за њено лијечење позивом на „М:тел“ број 1416 траје до суботе, 31. августа, а једним позивом могуће је даровати једну КМ.

Новчана помоћ за лијечење Сњежане Башевић може се уплатити и на жиро рачун отворен у НЛБ банци на број 562–012-81117364-57.