Фото: Соколац-срце Романије

У Сокоцу је данас свечано отворена нова пословна зграда компаније “Оногошт” и том приликом скупу се обратио Начелник општине Соколац Милован Бјелица. Обраћање преносимо у цијелости.

“Компанија Оногошт је један од угаоних стубова, односно истински камен темељац новог и модерног идентитета Сокоца.

Немјерљив је допринос породице Ногоштић и њихових компанија у позиционирању наше општине, наше привреде и способности на простору регије али и читаве Републике Српске.

Соколац се, то се мора нагласити, са сваким пословним усјехом Оногошта, а сада и Инвест Градње мијењао, побољшавао и добијао једно ново и љепше лице. Људи су због могућности да раде и привређују бивали све задовољнији, а социјална слика општине се поправљала.

Наша сарадња је успјешна, слојевита и вишегодишња. Толико смо тога заједно прошли, толико ствари постигли и чврсто вјерујем да ће тако бити и у будућности. Да ће из идеја и визије људи из ових компанија и наше спремности да будемо истински сервис привреди и грађанима настати много добрих и позитивних ствари. Увjерен сам да ћемо успјети да креирамо бољи и љепши привредни и животни амбијент у нашем Сокоцу али и читавој регији.

Знам да ви као друштвено одговорна компанија и филантропски настројени људи годинама помажете различите хуманитарне акције, донирате различитим активностима и организацијама са подручја наше општине и града.

Самим тим могу са пуном слободом да позовем породицу Ногоштић, али и све њихове пријатеље и пословне партнере, да буду дио планираних пројеката од изузетне важности за нашу општину.

У наредном периоду ми ћемо на подручју некадашњег хотела “Романија” започети изградњу трга Старине Новака, те једне мултифункционалне зграде у коју ће бити смјештени, позориште, биоскопска сала, сала за семинаре, као и “Завичајни музеј Гласинца и Романије”, библиотека, али и општина.

Један такав пројекат захтијева много рада и труда читаве заједнице. Допринос свих привредника и свих добронамјерних људи биће од великог значаја и немјерљиве користи за нас и нашу дјецу, те за генерације које долазе.

О користима које ће један такав објекат са поменутим садржајима имати за квалитет живота свих људи у Сокоцу излишно је говорити. Вама је јасно да човјек поред потребе да ради и да задовољава основне животне потребе, треба да има могућности да квалитено проводи своје слободно вријеме. Такав човјек је и бољи радник и бољи супружник и родитељ.

Фото: Соколац-срце Романије

Наша спортска инфраструктура је поправљена, додати су неки нови садржаји. Има ту још рада, још идеја. Говорио сам да нам треба и клизалиште, јер шта има природније од једног таквог овјекта у Сокоцу када сви знамо колико имамо хладних дана годишње?

И ту је прилика за све оне који желе да оставе неку задужбину који желе да врате нешто заједници из које су. Није задужбинарство само у градњи храмова, постоји још много области гдје је могуће чинити добро и оставити траг.

Тај Оногоштов траг је видиљив и дубок, а биће и дубљи и већи у годинама које долазе. Знам да ће се компаније породице Ногоштић наставити развијати, да ће наставити са градњом и побољшањем услова рада али и личних доходака за све запослене.

Кажем да то знам, јер сам сигуран да је највећи успјех Мила и Славице, највећи њихов траг, то што су све своје знање и вријеме ставили у службу своје дјеце, а која их, као резултат тога, достојно одмјењују у пословима. Управо је у томе највећа снага ове компаније и ове породице.

Једнако као што знам да ће управо они бити ти који ће окупити пословне људе, њихове пријатеље и помоћи наведене пројекте и акције за зајдничку добробит свих у нашем Сокоцу.

На мога љета и живјели.”