Влада Републике Српске чини све да се превазиђу сви проблеми у здравственом сектору на добробит грађана Српске и здравствених радника, истакнуто је на састанку премијера Српске Радована Вишковића са директором Болнице „Србија“ у Источном Сарајеву Небојшом Шешлијом.

На састанку који је одржан у општини Источно Ново Сарајево, а којем је присуствовао и начелник ове локалне заједнице Љубиша Ћосић, наглашено је да је здравствени сектор у Републици Српској веома важан и да Влада предузима мјере с циљем рјешавања свих проблема који постоје у тој области.

Истакнуто је да постоји акциони план за рјешавање проблема у овој области и уважавајући значај здравственог сектора, Влада све чини да се превазиђу проблеми и нађу адекватна рјешења.

Шешлија је упознао премијера о стању у Болници „Србија“, као и будућим активностима и плановима с циљем њеног даљег развоја.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић изразио је данас захвалност предсједнику Владе Републике Српске Радовану Вишковићу на свему што је Влада до сада учинила и чини за ову локалну заједницу, а посебно за чврсто обећање помоћи за довршетак изградње позоришта, спортске дворане и Трга Републике Србије.

„Већину пројеката у нашој општини не бисмо могли да реализујемо без подршке Владе и институција Српске“, рекао је Ћосић новинарима након што је са Вишковићем посјетио наведена градилишта.

Он је изразио задовољство тиме што се премијер на лицу мјеста увјерио колико су то значајни и капитални пројекти, који превазилазе значај и функционисање не само у овој локалној заједници, него су од значаја и за цијели овај дио Републике Српске.

Предсједник Владе РС Радован Вишковић посјети је данас и Основну школу „Свети Сава“, која се налази на подручју општине Источно Ново Сарајево.