Локални Бахамас Прес објавио је нове видеоснимке са подручја ураганом опустошеног острва Абако.

Снимци приказују потпуно девастирана мјеста, а Бахамас Прес пише да има много мртвих те да су они страдали у поплавама које су услиједиле након што је Доријан опустошио острва.

У граду Марш Харбуру на Абаку настала је огромна штета јер је град дословно завршио под водом.

Објављена је фотографија из града, на којој се виде тијела на камиону.

Засад, према службеним, али непотпуним извјештајима, пет особа је погинуло, али Бахамас Прес пише да је попис несталих све већи те да ће бити и више мртвих.

Већ су раније објављени снимци са Абака, на којима се чује како грађани моле за помоћ, али и снимци које приказују потпуно уништење имовине.

ЦНН је објавио, позивајући се на изјаве волонтера, да на подручју Абака има рањених и несталих особа.

– Свака соба у кући пуна је воде. Намјештај плута по кући…Све је уништено. Никад нисам доживјела нешто слично. Ураган Метју је био грозан, мислила сам да је то било најгоре. Али ово сада је 10 пута горе – испричала је за ЦНН Шани Боуд из Марш Харбура.

Ураган Доријан ослабио је на олују треће категорије у близини Бахама, гдје је убио најмање петоро људи и узроковао катастрофалну штету.

Национални центар за урагане у Мајамију наводи да је Доријан “непомичан“ сјеверно од острва Гранд Бахама који је потресао ураган више од 24 сата.

Средиште Доријана било је 50 километара од главног града Фрипорта.

Непрекидно је ударао вјетровима брзине 195 километара на сат, рекли су из Националног центра за урагане ујутро око 08.00 сати.

Премијер Бахама Хуберт Минис извијестио је да је најмање петоро људи погинуло на Бахамима за вријеме олује и поручио да је земља “усред историјске трагедије“.

Иако се прогнозира постепено слабљење урагана, очекује се да ће Доријан остати снажан ураган у сљедећих неколико дана – наводе из Националног центра за урагане.