Комунално предузеће “Соколац” уложиће 15.000 КМ до 20.000 КМ за реконструкцију дијела топловодне мреже, те санацију котловнице, котла и ложишта, како би спремно дочекало почетак сезоне гријања, рекао је директор овог предузећа Дејан Томић.

Он је додао да се већ десетак дана ради на отклањању квара на дијелу мреже у Романијској улици, гдје се годинама губила топлотна енергија, за шта ће бити издвојено око 7.000 КМ како би обезбиједили квалитетније гријање стамбеног и пословних простора у том дијелу града.

У оквиру припрема за предстојећу гријну сезону у овом предузећу почели су хемијско чишћење котловнице, поправку ложишта, репарацију измјењивача топлоте и вентила на мрежи.

“За санацију котловнице, поправку и детаљно чишћење котла и ложишта, те више радова на санацији тог дијела, биће нам потребно 15.000 КМ до 20.000 КМ”, навео је Томић.

Он каже да менаџмент предузећа ради на томе да обезбиједи енергенте за први дио предстојеће сезоне гријања.

Према његовим ријечима, за једну сезону која у Сокоцу често траје дуже од званичне, потребно је 16.000 до 18.000 метара кубних дрвног отпада, пиљевине и дрвне сјечке.

Томић је подсјето да ово предузеће загријава више од 28.000 метара квадратних стамбеног и пословног простора у ужем урбаном насељу Соколац и да је у плану проширење топловодне мреже.

Комунално предузеће “Соколац”, у оквиру којег дјелује и Топлана, основано је одлуком Скупштине општине 2013. године.