У аутомобилу полицајца Мирослава Ђорђевића пронађено је 336 грама марихуане, а заједно са њим ухапшени су и његов отац Александар, бивши наченик полиције, и још тројица њихови сарадника, сазнаје Блиц.

Полиција у Мајданпеку ухапсила је Р.С. (53), С.И. (53), Д.М. (46), као и полицијске службенике А.Ђ. (56), и М.Ђ. (31) из Мајдампека, због постојања основа сумње да су извршили кривично дјело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, саопштено је из МУП-а.

У аутомобилу М.Ђ. пронађено је 326 грама марихуане, док су у стану Р.С. пронађени око 40 грама ове дроге, дигитална вагица за прецизно мерење, као и новац за који се сумња да је штечен од продаје наркотика, наводи се у саопштењу и додаје да се њих петорица сумњиче да су у претходном периоду на подручју Мајданпека продавали дрогу.

Како незванично сазнајемо, међу ухапшенима су бивши начелник полицијске станице у Мајдампеку Александар Ђорђевић, његов син Мирослав Ђорђевић, такође полицајац, у чијем је “бмw”-у пронађена дрога а одузето му је и пет мобилних телефона, један пиштољ и једна ловачка пушка.

Аутомобил је млађем Ђорђевићу одузет, као и Ранку Стаменковићу, код кога су пронађени 40 грама марихуане, дигитална вагица, 12 мобилних телефона, 64.000 динара и 710 евра.

Заједно са њима тројицом су ухапшени и Драгослав М., наводно професор у средњој школи, коме су одузета четири телефона и око 1.800 евра, а са њима је ухапшен и Синиша И. који се доводи у вези са продајом наркотика.

Како Курир незванично сазнаје, петорица осумњичених ухапшена су јуче у великој акцији и одређено им је задржавање до 48 сати.

– Послије добијања оперативних података и њихових провјера, да постоји група која растура марихуану по Мајданпеку, колеге су остале шокиране, јер се дошло до информација да су у шверц укључена и двојица криминалистичких инспектора из овог града, а да са њима ради и професор. Прикупљање доказа резултирало је јучерашњим хапшењем – открива извор Курира.

Према његовим речима, провјеравају се и сумње да је ухапшени професор користио то што ради у средњој школи и омогућио дилерима да марихуану продају и ученицима.

У акцији хапшења учествовала је и група за сузбијање наркоманије ПУ Бор и ПС Кладово.

Бавио се скијањем

Ухапшени Драгослава М., поред тога што предаје у школи, бави се и спортом. Наиме, он је дугогодишњи скијашки судија. У својој биографији, како пише Курир, која је доступна на интернету, он је написао да му је посао “рад с ученицима на пословима образовања и васпитања”.

– Увијек сам спреман да ученику пружим помоћ, подршку и разумијевање на љубазан и ненаметљив начин, примијењујући различите облике рада и активности у складу са знањима и искуствима с којима ученици располажу. Са колегама остварујем искрене и отворене односе – написао је професор и навео да је практична и тачна особа, као и да стабилно може да “доноси одлуке”.

Курир је јуче контактирао са Техничком школом, на чијем сајту је Драгослав М. наведен као наставник групе стручних предмета.

– Директор није ту, зовите сутра. Нико од наших наставника није ухапшен – рекла је жена која се јавила на телефон школе.