Фото: Бојана Марковић

У просторијама ВУБ-а, а у организацији Установе за културу „Перо Косорић“ Соколац, синоћ је одиграна најновија представа „Пепа прасе“ у епизоди „Киша“ у извођењу глумаца бијељинског позориштанцета „Маслачак“.

Директорица Јавне установе за културу „Перо Косорић“ Соколац, Ирена Шућур, истакла је да ће током јесени малишани имати прилику да гледају још неколико представа у изведби „Маслачка“.

– Са почетком нове школске године Установа за културу наставља сарадњу са дјечијим позориштем из Бијељине. Дјеца су премијерно присуствовала извођењу епизоде „Киша“. Представу су одиграла четири млада глумца, а као и сваки пут успјели су им измаме осмијехе и позитивну енергију. У плану нам је да бар једном мјесечно организујемо представу за најмлађе, истакла је Шућур.

Фото: Бојана Марковић

Глумица Марија Ћосић, нагласила је да ово није њихово прво гостовање у Сокоцу, те да су се већ навикли да их најмлађи дочекају са одушевљењем.

– Играли смо представу „Пепа прасе“ по адаптацији Душана Ранковића, који поред адаптације игра у представи. Планирамо гостовања широм Б и Х, а са неком новом изведбом видјећемо се ускоро и у вашем граду. Идућег мјесеца биће то неки нови анимирани лик из цртаних филмова које најмлађи највише воле, казала је Ћосић.

Позориштанце Маслачак је мала трупа професионалних и аматерских глумаца која се бави извођењем дјечијих представа за предшколски и нижи школски узраст.

Бојана Марковић
Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.