Аустријски амбасадор у Босни и Херцеговини Улрике Хартман јуче је посјетила Општину Источни Стари Град и састала се са начелником општине Бојом Гашановићем. Tоком састанка Гашановић је упознао Хартманову о карактеристикама општине, њеном раду, привредним субјектима који егзистирају на територији Источног Старог Града и будућим плановима везаним за развој општине.

Током посјете Хартман је са Гашановићем обишла локације на којима се реализују одређени пројекти, а самим тим се упознала са туристичким потенцијалима општине како на Требевићу, тако и на Хреши.

Током разговора истакнути су приоритете у развојном процесу, између којих је јачање институционалних капацитета, путна и комунална инфраструктура, као и област развоја пољопривредне производње.

-За Источни Стари Град је увијек важно да одржавамо добре односе са дипломатским представништвима у нашој држави, и по томе смо као локална заједница препознатљиви. Надам се да ће данашња посјета и овај састанак изродити у будућности већу сарадњу и да можемо очекивати подршку у развојним процесима и јачању Источног Старог Града – рекао је Гашановић.

Амбасадор Аустрије у БиХ Урлике Хартман је рекла да је одушевљена општином Источни Стари Град и добродошлицом, али највише плановима за даљи развој општине. Хартманова је показала интересовање за односе општине са сусједним општинама у Федерацији Босне и Херцеговине, тренутним пројектима, заштитом животне средине и изградњом првог ИТ парка у држави.