Директор соколачког хотела „Златни бор“ Синиша Булајић рекао је Срни да награда на Међународном сајму туризма у Новом Саду представља додатни мотив за манаџмент хотела да више ради на развијању спортско-рекреативног туризма и угоститељства како би Соколац боље позиционирао на регионалној туристичкој мапи.

Булајић је рекао да је златна медаља хотелу „Златни бор“ додијељена за висок квалитет ловног и спортско рекреативног туризма, те да је овај угоститељски објекат као „туристички драгуљ“ организатору Новосадског сајма предложио директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић.

„Комисија Новосадског сајма била одушевљена што у једном малом граду као што је Соколац постоји угоститељски објекат који не привлачи пажњу само ентеријером и екстеријером већ и врхунском услугом и квалитетом хране“, рекао је Булајић.

Сувласник хотела „Златни бор“ Милан Јоловић Легенда рекао је Срни да су почели примати понуде за зимску сезону за Јахорину, те да се за долазак јављају ловци из региона заинтересовани за комерцијални лов.

Он је подсјетио да је „Златни бор“ преко апликације „Букинг“ имао госте из Пољске, Литваније, Украјине, Мађарске и Њемачке, те атлетичаре из Хрватске који су боравили на висинским припремама.

Јоловић је нагласио да ће за тридесетак дана у хотелу бити завршени радови на опремању спа-центра чиме ће бити употпуњена понуда у овом објекту.

Хотел „Златни бор“ отворен је 3. јула, а у његову изградњу уложено је 1.200.000 КМ.