Фото: Марко Мухаремовић

Дружење дјеце са познатом аниматорком за умјетничко исцртавање лица Стефани Кери приређено је данас у организацији Установе за културу „Перо Косорић“ Соколац, а у склопу обиљежавања „Дјечије недјеље“.

„На позив директорице Установе за културу радо сам се одазвала да обиљежимо недјељу дјетета. Драго ми је што имам прилику радити са дјецом и уљепшавати им лица сликама по њиховој жељи“, изјавила је аниматорка поријеклом из Америке, Стефани Кери.

„Недјеља дјетета“ се обиљежава већ 30 година са циљем скретање пажње на права дјеце и њиховог положаја у друштву.

Фото: Марко Мухаремовић

„Ово је 21. пут да ми као Установа организујемо обиљежавање дјечије недјеље и трудимо се да им увијек приредимо нешто ново. Данас су дјеца имала прилику да се друже са аниматорком из Сарајева Стефани Кери. Она их је забављала и исцртавала им разне креативне мотиве на лицу,“ истакла је директорица Установе за културу Ирена Шућур и додала:

„Наше активности настављају се у недјељу дјечијом представом „Црвенкапица“ у изведби Машиног позоришта из Београда, а учествују познати глумац Саша Пантић са још три младе глумице. Представа почиње у 12 часова у просторијама Високе школе за услужни бизнис, а улаз је бесплатан.“

Покровитељ „Дјечије недјеље“ је општина Соколац која је обезбиједила средства за реализацију ових активности.

Марко Мухаремовић
Рођен 8. маја 1997. године у Источном Сарајеву. Основну и средњу школу завршио на Сокоцу. Редован је студент Новинарства од 2016. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. Ради као дописник за неколико интернет портала.