Чланови Општинског одбора Црвеног крста Пале посјетили су у уторак Дјечији центар “Бубамара” и најмлађој популацији уручили пригодне поклоне поводом обиљежавања Недјеље дјетета.

Секретар Општинског одбора Црвеног крста Пале Јелена Петровић рекла је да са радошћу обиљежавају ову недјељу, јер се тада друже са најмлађим суграђанима.

“Црвени крст Пале као и претходих година се труди да посјети све установе на подручју општине које раде са дјецом. Данас смо посјетили дјечицу у вртићу, уручули слаткише, сокиће а они су нас наградили осмјехом и пјесмицама”, навела је Петровићева.

Она је навела да ће ове седмице посјетити породилиште “Неовита” и уручити скромне поклоне, затим Удружење за помоћ дјеци и омладини са посебним потребама “Сунце”.

Директор паљанског Дјечијег центра “Бубамара” Вања Југовић рекла је да Недјељу дјетета обиљежавају сваке године у првој седмици октобра, с циљем промоције права дјетета, побољшања друштвене његе и бриге за дјецу, јачање одговорности свих субјеката на пољу заштите као и упознавање шире јавности са свим потребама дјетета.

“Ову Недјељу дјетета отпочели смо са бројним активностима. У посјети су нам били чланови општинског паљанског Црвеног крста који нас као и сваке године обрадују са лијепим поклонима за дјечицу. Сутра у Културном центру дјеца ће присуствовати представи `Четири годишња доба`, а затим вртићем `Цврчак` и едукативним центром `Биг бен` одржати на шеталишту манифестацију `Шеширијада`”, истакла је Југовићева.

Она је додала да ће дјечица заједно са основцима посјетити начелника општине Бошка Југовића.

Недјеља дјетета обиљежава се сваке године у првој седмици октобра организовањем разних манифестација посвећених дјеци, породици и породичном окружењу и подизању свијести родитеља и околине о њиховом значају.

Слоган овогодишње манифестације је “Моја седмица, моја година”.