Фото: Соколац-срце Романије

Одлазећи Министар безбједности БиХ у техничком мандату, Драган Мектић, синоћ је путем свог тwиттер налога, увриједио и Његову Светост Патријарха српског г. Иринеја.

Мектић је на свом твитер налогу написао – “Само Павле, овај нула”.

Иначе, познато је да се Мектић са неистомишљеницима обрачунава псовкама и увредама.

Драган Мектић у својим обрачунима са неистомишљеницима на овој друштвеној мрежи не бјежи од псовки и увреда па коментари одлазећег министра у техничком мандату често прелазе све границе пристојног.

И посланик СДС-а у Народној скупштини Небојша Вукановић објавио је јуче на свом блогу текст под насловом “Расколник и Јуда српски у мантији” у којем је изнио безобзирне увреде на рачун Његове светости патријарха Иринеја, назвавши га “моралном и људском наказом у мантији у деветој деценији живота”, што је изазвало реаговање потпредсједника СДС-а Милована Бјелице.

Једини из СДС-а који је реаговао на овакве увреде био је Бјелица, који је истакао да уколико ова странка жели да се врати на мјесто које му, према свим демократским мјерилима и политичкој снази, припада мора да схвати да му немјерљиву штету наносе испади попут оних које чини посланик те странке Небојша Вукановић.

“Када посланик са листе СДС-а напише текст оваквог наслова ‘Расколник и Јуда српски у мантији’, нижући као у бјеснилу најгнусније увреде на рачун патријарха Српске православне цркве /СПЦ/, па још на тако значајан јубилеј, 800 година од самосталности, ми као државотворна странка западно од Дрине морамо да реагујемо”, нагласио је Бјелица.

На ове ставове потпредсједника СДС-а Милована Бјелице, одмах је реаговао Мектић који је поново на свом твитер налогу написао да је Бјелица “највећа брука СДС-а”.

Мектић је, иначе, познат по веома вургалним и некултурним објавама на свом твитер налогу, па и бруталним увредама упућеним својим неистомишљеницима, што никако не приличи једном од званичника који обавља значајну функцију у политичком животу Републике Српске и БиХ.

Да је прешао границу укусног Мектић је одавно потврдио, али у једној објави у којој је повезао саобраћајну несрећу код Лакташа (повријеђене двије особе) са Милорадом Додиком, одлазећи министар у техничном мандату показује да нема савјести ни према коме само да би некој увриједио на друштвеним мрежама.

И на друштвеним мрежама јуче су се низале увреде на рачун СПЦ и Његове светости које су објављивали поједини симпатизери СДС-а.

За сада се нико из СДС-а, осим потпредсједника Бјелице, није оглашавао поводом напада њихових функционера на СПЦ и патријарха Иринеја.