Фото: Марко Мухаремовић

Представом „Црвенкапица“ коју су одиграли глумци Машиног позоришта из Београда, а у организацији Установе за културу „Перо Косорић“ данас је у Сокоцу завршено овогодишње обиљежавање „Дјечије недјеље“.

Глумачку екипу предводио је српски глумац, сценариста, хумориста и редитељ, Саша Пантић, познат по остварењима у представама „Кирсаџије“, „Полицијска станица“ и другим.

Фото: Марко Мухаремовић

„Ово је први пут да са овом дјечијом представом гостујем у Сокоцу али слободно могу рећи да је ово моја друга кућа. Раније сам имао прилику да овдје гостујем са представама „Курсаџије“ и „Полицијска станица“, за које се тражила карта више. Од тада често свратим у ваш град у којем ме људи сваки пут дочекају раширених руку и са осмијехом на лицу“ изјавио је Саша Пантић.

Представа говори о осамостаљивању дјеце од својих родитеља, љубави у породици и о дјеци која не треба да се уче лагању.

Фото: Марко Мухаремовић

„Захвалио бих се директорици Установе за културу, Ирени Шућур, и начелнику општине Миловану Бјелици што су нас позвали да овом представом обиљежимо завршетак овогодишље седмице која је посвећена дјеци“ додао је Пантић и најавио скорији долазак у Соколац са новим представама.

Представа је одиграна у просторијама Високе школе за услужни бизнис, а покровитељ је општина Соколац.

Рођен 8. маја 1997. године у Источном Сарајеву. Основну и средњу школу завршио на Сокоцу. Дипломирао је 2020. године на Катедри за новинарство Филозофског факултета Универзитета Источно Сарајево, те стекао звање дипломираног новинара.